Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΗΣΑΠ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Από τις 09.00 το πρωί θα λειτουργήσουν το Μετρό και οι ΗΣΑΠ την Τρίτη, λόγω στάσης εργασίας των ηλεκτροδηγών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα περιστατικά βίας που καταγράφονται σε βάρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ...

Παράλληλα, την Πέμπτη δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, δεν θα υπάρχει σύνδεση του Μετρό με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ενώ δεν θα κυκλοφορήσει κανένα ταξί από τις 08.00 έως τις 17.00, λόγω της συμμετοχή των αυτοκινητιστών στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία.

Ειδικότερα, σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 πμ προχωρούν την Τρίτη οι ηλεκτροδηγοί στο Μετρό και τους ΗΣΑΠ, διαμαρτυρόμενοι για την «έξαρση φαινομένων που καταλήγουν σε περιστατικά εγκληματικών ενεργειών σε βάρος του προσωπικού της ΣΤΑ.ΣΥ».

«Ειδικά τον τρέχοντα μήνα συμβαίνουν στην Εταιρεία γεγονότα που αφορούν στη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων (ήδη δύο συνάδελφοί μας νοσηλεύονται με βαριές κακώσεις!...) Η κωλυσιεργία και αδιαφορία της Διοίκησης της Εταιρείας και του Διευθύνοντος Συμβούλου και κατ' επέκταση της Πολιτικής ηγεσίας, έχουν οδηγήσει στη μη έχει υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από την εφαρμογή των σχετικών νόμων που αφορούν στην οργάνωση της επιχείρησης, καθώς και την υλοποίηση των πρόσφατων Σ.Σ.Ε» αναφέρουν.

«Τομείς που αφορούν την ασφάλεια σιδηροδρόμου (εγκαταστάσεις, τροχαίο υλικό, επιβάτες και προσωπικό), έχουν απαξιωθεί σε βαθμό τέτοιο που να είναι ανησυχητική η υποβάθμιση του φορέα» καταλήγουν οι ηλεκτροδηγοί.

Παράλληλα, την Πέμπτη δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ - του προαστιακού συμπεριλαμβανομένου- λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στην απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών, δεν θα υπάρχει εξυπηρέτηση του «Ελ.Βενιζέλος» από το Μετρό.

Για την Πέμπτη έχει αποφασιστεί και η συμμετοχή των αυτοκινητιστών ταξί στις κινητοποιήσεις, με πανελλαδική στάση εργασίας που θα ξεκινήσει από τις 08.00 και θα τελειώσει στις 17.00.

«Η ελληνική οικονομία καταστρέφεται και ο λαός υποφέρει. Η δραστική μείωση εισοδημάτων , η παράλογη υπερφορολόγηση και τα μέτρα τα οποία εξαγγέλλονται οδηγούν στον αφανισμό την πτώχευση και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού. Αντιστεκόμαστε και στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση στους τροϊκανούς στους δανειστές στους ευρωπαίους συμπολίτες μας. Δεν πάει άλλο . Δεν αντέχουμε άλλα μέτρα» αναφέρει ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ). Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com