Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

MΕΡΚΕΛ: ΘΕΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην αλλαγή του κλίματος υπέρ της Ελλάδος στην Ευρώπη αναφέρθηκε η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ κατά τη σημερινή συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες...

Η νέα συνάντηση του κ. Σαμαρά με την καγκελάριο πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας, στον απόηχο της δήλωσης των ευρωπαίων ηγετών για την Ελλάδα [Βλέπε άρθρο] και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκαν οι τελευταίες εκκρεμότητες για τα δημοσιονομικά και τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας του ευρωπαϊκού συμβουλίου η Μέρκελ υποστήριξε ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες ανάπτυξης της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης, εάν η χώρα εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Η γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πολλά από τα μέτρα που έχει κληθεί να εφαρμόσει η Ελλάδα, έχουν ήδη υλοποιηθεί, αλλά ότι ωστόσο μένουν ακόμη αρκετά να γίνουν. Εξέφρασε τέλος την ελπίδα να υπάρξει ηρεμία στο εσωτερικό της χώρας.

Στη συνάντηση με τον Ελληνα Πρωθυπουργό η κ. Μέρκελ ενημερώθηκε για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και μεταξύ άλλων σημείωσε το θετικό κλίμα που πλέον έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα στην Ευρώπη, κάτι που όπως είπε, διαπίστωσε και η ίδια στις επαφές που είχε στο περιθώριο της Συνόδου με άλλους ηγέτες της Ε.Ε..

Η καγκελάριος της Γερμανίας επικέντρωσε το ενδιαφέρον της γύρω από τις προωθούμενες από την ελληνική κυβέρνηση διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στα προγράμματα αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων για αναπτυξιακούς σκοπούς. Παράλληλα, για μία ακόμη φορά, υπογράμμισε την στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης αλλά και των υπόλοιπων ευρωπαίων εταίρων στις σημαντικές προσπάθειες που, όπως είπε, καταβάλλει η Ελλάδα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τη στενή τους επικοινωνία στις επόμενες μέρες.

Στην Αθήνα Ολάντ - Μόντι μετά από πρόσκληση Σαμαρά

Το προσεχές διάστημα θα επισκεφθούν την Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ και ο Μάριο Μόντι. Οι δύο ηγέτες έκαναν δεκτές τις σχετικές προσκλήσεις του Πρωθυπουργού.

Οι ακριβείς ημερομηνίες των επισκέψεων θα οριστούν δια της διπλωματικής οδού. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com