Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ

Μήνυμα στήριξης προσδοκεί να λάβει ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη σημερινή συνάντησή του με την Αγκελα Μέρκελ, η οποία επισκέπτεται για λίγες ώρες την Αθήνα...

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου η επιλογή της Γερμανίδας καγκελαρίου να βρεθεί στην Ελλάδα μία ημέρα μετά το Eurogroup και 10 ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου έχει βαθύ πολιτικό συμβολισμό, με τον οποίο θα επιδιωχθεί να σταματήσει η συζήτηση για το μέλλον της χώρας στο ευρώ.

Κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούσαν χθες, όπως αναφέρει η «Ν», ότι μια επιτυχημένη έκβαση της επίσκεψης της κας Αγκελα Μέρκελ θα προετοιμάσει το κλίμα για να θέσει ο κ. Σαμαράς το θέμα της εκταμίευσης της δόσης του δανείου και το ζήτημα της επιμήκυνσης στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου προκειμένου να οριστικοποιηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup και να υλοποιηθεί μέσα στο Νοέμβριο.

Όπως επεσήμαναν χαρακτηριστικά: «Εάν μετά τη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των επαφών του με άλλους Ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες καταφέρει να μετατοπίσει τις διαπραγματεύσεις, από την αδιέξοδη λογιστική προσέγγιση της τελευταίας τριετίας σ' ένα πολιτικό, αλλά ρεαλιστικό πλαίσιο, που δεν θα παραγνωρίζει τις αντοχές και τις δυνατότητες της κοινωνίας και της χώρας, τότε μπορεί να γίνει μια νέα αρχή στην πορεία της άρσης του αδιεξόδου».

Από την πλευρά της η Ανγκελα Μέρκελ αναμένει «εποικοδομητικές» συνομιλίες σε φιλικό κλίμα κατά την επίσκεψή της στη χώρα μας, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών, στη Βόννη.

Παράλληλα επεσήμανε ότι αντικείμενο των συνομιλιών θα είναι οι υποχρεώσεις της Αθήνας αλλά και η πρόοδος που έχει ήδη σημειωθεί.

Η καλή οικονομική διαχείριση και η αλληλεγγύη είναι ο καλύτερος συνδυασμός, είπε η Γερμανίδα καγκελάριος και επανέλαβε ότι πρέπει να τηρηθούν οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί.

«Γνωρίζω ότι η Ελλάδα δεν διανύει αυτή τη στιγμή μια εύκολη περίοδο», συμπλήρωσε ωστόσο τόνισε ότι είναι σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ευρωζώνη να παραμείνουν ή να γίνουν ανταγωνιστικές προσθέτοντας ότι σε αυτό το πνεύμα θα διεξαχθούν και οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων θα βρεθεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ καθώς και το θέμα της διετούς επιμήκυνσης.

Η κ. Μέρκελ αφίχθη λίγο πριν τις 13.30 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου αναμένεται να ξεκινήσει η επίσημη τελετή υποδοχής παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Στη συνέχεια, θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου στις 14.15 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη κατ' ιδίαν τους συνάντηση, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 16:45 η Γερμανίδα καγκελάριος θα γίνει δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και αργότερα, συνοδευόμενη από τον κ. Σαμαρά θα μεταβεί στο Ξενοδοχείο Χίλτον, όπου θα παραστεί σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Αμέσως μετά θα μεταβεί στο αεροδρόμιο και θα αναχωρήσει. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com