Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

"ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ-ΦΡΟΥΡΙΟ"

Στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τις διαδηλώσεις υποδοχής της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και τον συμβολικό χαρακτήρα της επίσκεψης στην Αθήνα, εστιάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης...

Το BBC προτάσσει τα ενισχυμένα αστυνομικά μέτρα εν όψει της επίσκεψης Μέρκελ, την απαγόρευση των κινητοποιήσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης και τα συλλαλητήρια.

"Αναλυτές λένε ότι πολλοί στην Ελλάδα βλέπουν την Μέρκελ ως τη συγγραφέα της λιτότητας" αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Το France 24 γράφει ότι "η Αθήνα βρίσκεται σε συναγερμό για την επίσκεψη Μέρκελ", ενώ αναφέρεται στα μέτρα ασφαλείας, αλλά και την έκκληση Δένδια για ειρηνικές διαδηλώσεις.

"Η Μέρκελ είναι μία μισητή προσωπικότητα στην Ελλάδα και συχνά κατηγορείται για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλει στο λαό η κυβέρνηση, ενώ απεικονίζεται σε διάφορες γελοιογραφίες σαν τον Αδόλφο Χίτλερ" τονίζει.

"Η Μέρκελ θα βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα - για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης -, προκειμένου να προσφέρει στήριξη στην κυβέρνηση Σαμαρά, ενόψει των νέων μέτρων λιτότητας" αναφέρει η Repubblica.

Όπως τονίζει, πρόκειται για μια επίσκεψη συμβολικού χαρακτήρα, καθώς η Μέρκελ θα προσπαθήσει να αποκλιμακώσει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο βρετανικός Τύπος, από την πλευρά του, μιλά για "πολιτικό ρίσκο", τονίζοντας ότι στο Βερολίνο υπάρχουν αντιδράσεις για περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, ενώ αν υπάρξει χάος στην Ελλάδα θα ενισχυθούν τα σενάρια που λένε ότι η χώρα δεν μπορεί να σωθεί.Η Wall Street Journal γράφει ότι "η Αθήνα οχυρώνεται για την επίσκεψη Μέρκελ", τονίζοντας ότι τα αστυνομικά μέτρα θυμίζουν εκείνα που είχαν ληφθεί τον Νοέμβριο του 1999 κατά την επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Όπως τονίζεται, πολλοί αναλυτές αναμένουν ότι η καγκελάριος θα επιβεβαιώσει τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη και θα διατυπώσει την συμπαράστασή της στον ελληνικό λαό για τις θυσίες που κάνει.

Υπογραμμίζοντας ότι "η Μέρκελ δεν φέρνει δώρα στην Ελλάδα", το CNN τονίζει ότι είναι η πιο ανεπιθύμητη στην Αθήνα από οποιονδήποτε άλλο ευρωπαίο ηγέτη, καθώς θεωρείται η κύρια υπεύθυνη για τα δραστικά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν από την ΕΕ στην Ελλάδα για την επίλυση της κρίσης χρέους".

"Μία ταραγμένη Αθήνα εν αναμονή της Καγκελαρίου: Η Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποιεί σήμερα μία συμβολική επίσκεψη στην χρεωμένη Ελλάδα" αναφέρει, από την πλευρά της, η γερμανική Die Welt.

"Η Μέρκελ φτάνει στην Ελλάδα, προκειμένου να προσφέρει υποστήριξη στην κυβέρνηση της χώρας, ενώ την ίδια ώρα έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις εναντίον των μέτρων λιτότητας" αναφέρει το Al Jazeera, τονίζοντας ότι πολλοί αντιμετωπίζουν τη γερμανίδα καγκελάριο ως την αρχιτέκτονα των πακέτων λιτότητας. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com