Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΝΕΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ» ΤΟΥ ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑ

Αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα «μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή», κατά την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. «Ο κ. Τσίπρας εύχεται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, όπως η Αργεντινή. Του θυμίζουμε ότι ο αντίστοιχος 'Τσίπρας' στην Αργεντινή εγκατέλειψε τη χώρα του με ελικόπτερο». Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεων του προέδρου του και κατηγορεί τη ΝΔ ότι βρίσκεται πίσω από την οργανωμένη συκοφαντική επίθεση...

Απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Διότι κύριε υπουργέ, μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή, όπως είχατε πει. Η Αργεντινή πέρασε μια πολύ μεγάλη δυσκολία και δεν πρέπει τους λαούς να τους χαρακτηρίζουμε με ρατσιστικό τρόπο. Πέρασαν όμως μια πολύ μεγάλη δυσκολία και κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους. Δυστυχώς εσείς μας οδηγείτε σε άλλες καταστάσεις πολύ χειρότερες. Θα έχουμε χάσει πλήρως την εθνική μας κυριαρχία, θα έχουμε χάσει πλήρως την αξιοπρέπειά μας, θα είμαστε υποτελείς, όλη η Ελλάδα θα γίνει μια ειδική οικονομική ζώνη και σεις θα επιχαίρετε διότι θα σας κτυπούν την πλάτη και θα ζητάτε άφεση αμαρτιών από την κα Μέρκελ για τις αμαρτίες του παρελθόντος».

Σχολιάζοντας η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Ο κ. Τσίπρας εύχεται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, όπως η Αργεντινή. Του θυμίζουμε ότι ο αντίστοιχος 'Τσίπρας' στην Αργεντινή εγκατέλειψε τη χώρα του με ελικόπτερο».

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ αποκαλύπτει ποιος βρίσκεται πίσω από την οργανωμένη συκοφαντική επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Ενόψει των νέων βάρβαρων μνημονιακών μέτρων, το έγκλημα που συντελείται εις βάρος των μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού δεν συγκαλύπτεται από επικοινωνιακά τεχνάσματα που στερούνται σοβαρότητας».
Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδόσει μια πρώτη ανακοίνωση, στην οποία κατηγορούσε μερίδα ΜΜΕ -έκανε λόγο για «γνωστό επικοινωνιακό κέντρο- για προσπάθεια διαστρέβλωσης δηλώσεων του κ. Τσίπρα.

«Κάθε φορά που η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με την κατακραυγή της αδιέξοδης πολιτικής της, διαπιστώνουμε μια σκόπιμη προσπάθεια διαστρέβλωσης δηλώσεων του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ από μερίδα των ΜΜΕ.

» Για άλλη μια φορά, το γνωστό επικοινωνιακό κέντρο αποπειράται να παραποιήσει και να διαστρεβλώσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε σχέση με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας. Είναι φανερό ότι η σημερινή αναφορά του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην περίπτωση της Αργεντινής ήθελε να καταδείξει ότι η ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική από την κυβέρνηση Σαμαρά θα οδηγήσει σε καταστάσεις ακόμα χειρότερες από αυτήν της Αργεντινής και όχι βέβαια ότι αυτή αποτελεί μια θετική προοπτική για τη χώρα.

» Τα ίδια μέσα βέβαια αποσιώπησαν την φράση του Υπουργού Οικονομικών για τους «κακόμοιρους» Έλληνες. Έχουμε πλέον συνηθίσει στη δημοσιογραφία της διαπλοκής. Η φτώχεια και η ανεργία στην οποία καταδικάζεται το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας από τα μέτρα κοινωνικής εξόντωσης δεν εξωραΐζονται από τέτοιες συκοφαντικές και ψευδείς αναφορές». Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com