Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο γνωστός δημοσιογράφος, Μάκης Τριανταφυλλόπουλου, και ο αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας www.zougla.gr , Ν. Γεωργιάδης, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα το πρωί από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε εναντίον του ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης...

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είχε αναρτήσει στο site του δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα, ο οποίος υποστήριζε πως ο Κώστας Βαξεβάνης «έθαψε» θέμα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου. Συγκεκριμένα μάλιστα, το site έγραφε πως αυτό το «θάψιμο» σχετίζεται με κυκλώματα λαθρεμπόρων πετρελαίου.



Ο Κώστας Βαξεβάνης είχε μηνύσει και το Γιώργο Σούρλα γι’ αυτό παραθέτοντας μάλιστα στη μήνυση του όλα τα δημοσιεύματα της «Πανδώρας» που αναφέρονταν στις καταγγελίες του κ. Σούρλα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Οι Τριανταφυλλόπουλος και Γεωργιάδης προσήχθησαν το πρωί, μετά από γνωμάτευση της εισαγγελίας Αθηνών, η οποία απεφάνθη ότι συκοφαντικά δημοσιεύματα τα οποία παραμένουν αναρτημένα, αποτελούν ένα διαρκές αδίκημα και ως εκ τούτου δικαιολογείται η ενεργοποίηση του αυτοφώρου όσο αυτά είναι αναρτημένα.

Όπως αναφέρει «Το κουτί της Πανδώρας», «αυτό σημαίνει πρακτικά πως ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μπορεί να οδηγείται συνεχώς στο αυτόφωρο για όσα δημοσιεύματα έχει αναρτήσει και παραμένουν αναρτημένα και για τα οποία οι θιγόμενοι τον έχουν μηνύσει. Η απόφαση της εισαγγελίας είναι μία απόφαση που δημιουργεί νομολογία στο θέμα του ηλεκτρονικού εγκλήματος».

Ο εισαγγελέας ζήτησε οι κ.κ. Τριανταφυλλόπουλος και Γεωργιάδης να καταθέσουν ανωμοτί και αφέθηκαν ελεύθεροι. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com