Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ. ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ

Για τις 3 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε από το Μονομελές Κακουργιοδικείο η δίκη του, Ηλία Κασιδιάρη, που κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Επιπλέον, αναβλήθηκε και η δίκη των Χρυσαυγιτών στη Βέροια η οποία είχε οριστεί να γίνει σήμερα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Επρόκειτο για τα οκτώ μέλη της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου στη Βέροια, έπειτα από επεισόδια που προκάλεσαν σε κατάστημα της περιοχής κατά τα οποία τραυματίστηκε κι ένας 53χρονος. Εν τω μεταξύ, ο Ηλίας Κασιδιάρης επανεμφανίστηκε την Κυριακή, μιλώντας στα Άνω Λιόσια, ενώ ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, από τη Θεσσαλονίκη εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων, καλύπτοντας τον Ηλία Κασιδιάρη αλλά και τα μέλη της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν στη Βέροια.

Επιπλέον σήμερα, ο Ηλίας Κασιδιάρης, αφού άφησε ένα 48ωρο να περάσει από το περιστατικό στον Ant1, ώστε να διαφύγει της σύλληψης, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα και κατέθεσε μηνύσεις κατά του τηλεοπτικού σταθμού, της Λιάνας Κανέλλη, της Ρένας Δούρου και του Αντώνη Δελατόλα.

Η υπόθεση Κασιδιάρη, επρόκειτο αρχικά να εκδικαστεί στις 6 Ιουνίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και διακόπηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου. Αφορά στην επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007, εναντίον καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ομάδα νεαρών τον είχε χτυπήσει με μαχαίρι και κλομπ ενώ του είχαν αποσπάσει το πορτοφόλι του και προσωπικά αντικείμενα. Το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν, όπως αποδείχθηκε από τον αριθμό της πινακίδας που κράτησαν φοιτητές αυτόπτες μάρτυρες, είχε νοικιαστεί από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Κατά τη διερεύνηση του περιστατικού η Αστυνομία από τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου βρήκε το γραφείο ενοικίασης οχημάτων στο οποίο ανήκε και διαπίστωσε ότι είχε ενοικιαστεί στο όνομα του υπεύθυνου Τύπου, σήμερα, της Χρυσής Αυγής. Ο Ηλίας Κασιδιάρης από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε οριστεί για σήμερα και αναβλήθηκε ξανά καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Γιάννης Ηρειώτης, απουσίαζε εκτός Αθηνών σε δίκη για άλλη υπόθεση.

Μηνύσεις κατά πάντων

Εν τω μεταξύ, ο Ηλίας Κασιδιάρης μετέβη στην Εισαγγελία, προκειμένου να υποβάλει μήνυση κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση και σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού Ant1 για παράνομη κατακράτηση. Επιπλέον, κατέθεσε μήνυση κατά του Αντώνη Δελατόλα για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο Ηλίας Κασιδιάρης έφτασε στην Εισαγγελία με συνοδεία έξι ανδρών. Όπως ανέφερε θα ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Αντώνη Δελατόλα για να εντοπιστεί αν έγινε διάλογος με την προϊσταμένη της εισαγγελίας Ελένη Ράικου «και να ενημερωθεί η κοινή γνώμη αν ο δημοσιογράφος αποκαλεί την προϊσταμένη "Ελένη μου". «Τότε θα διαπιστωθεί αν μιλάμε για προσβολή του θεσμού της δικαιοσύνης» σημείωσε.

Αναβολή στη δίκη των Χρυσαυγιτών στη Βέροια

Αναβλήθηκε επιπλέον η δίκη των Χρυσαυγιτών στη Βέροια καθώς οι κατηγορούμενοι ζήτησαν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των κατηγορούμενων και ανέβαλλε την υπόθεση για Τετάρτη 13 Ιουνίου. Πρόκειται για τα οκτώ μέλη της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου στη Βέροια, έπειτα από επεισόδια σε κατάστημα της περιοχής και που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 53χρονου.

Οι συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νομό Πέλλας, οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην εισαγγελέα Βέροιας η οποία τους απήγγειλε κατηγορίες βάσει της δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Αστυνομία.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μέλη της Χρυσής Αυγής μοίραζαν προεκλογικό υλικό του κόμματος όταν ομάδα 5-6 ατόμων άρχισε να τα αποδοκιμάζει. Υπήρξαν αντεγκλήσεις και συμπλοκές αλλά τα επεισόδια δεν επεκτάθηκαν, αφού έκανε σχετικά γρήγορα την εμφάνιση της η αστυνομία.

Αργότερα όμως το απόγευμα, ομάδα 20 Χρυσαυγιτών μετέβη σε καφενείο της πόλης και επιτέθηκε σε άτομα που πρόσκεινται στο αναρχοαυτόνομο χώρο, ενώ έσπασαν εξοπλισμό του καταστήματος. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας 53χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Από τις αστυνομικές έρευνες προσήχθησαν οκτώ (8) άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση, μεταξύ των οποίων και ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νομό Πέλλας, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή.

Επανεμφάνιση Κασιδιάρη την Κυριακή

Εν τω μεταξύ, την επανεμφάνιση του έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης αφού παρήλθε η προθεσμία του αυτόφωρου. Ο Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στα Άνω Λιόσια και χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του όταν επανέλαβε ότι «η χειροδικία του ήταν στημένο επεισόδιο εις βάρος του».

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι σήμερα, Δευτέρα, θα μεταβεί στον εισαγγελέα για να καταθέσει μηνύσεις εναντίον της Λιάνας Κανέλλη για απρόκλητη επίθεση εις βάρος του, όπως και κατά της Ρένας Δούρου. Επίσης, είπε ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον του ΑΝΤ1, επειδή εργαζόμενοι του καναλιού επιχείρησαν να τον εγκλωβίσουν στο στούντιο – σημειώνεται ότι αυτό συνέβη μετά το περιστατικό - καθώς και κατά της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένης Ράικου για παράβαση καθήκοντος.

Επίθεση Μιχαλολιάκου κατά πάντων

Παράλληλα ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, μιλώντας την Κυριακή σε προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκης, έξω από τα γραφεία της οργάνωσης, κάλυψε πλήρως τη συμπεριφορά του Ηλία Κασιδιάρη, και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα οκτώ μέλη του κόμματος που συνελήφθησαν στη Βέροια.

Η επίθεση του Κασιδιάρη εναντίον της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη δεν ήταν η «κηδεία» της Χρυσής Αυγής αλλά η «ανάστασή της» υποστήριξε.

Επιπλέον χαρακτήρισε «γελοίο» τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, «κοράκι του Μνημονίου» τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, «τραμπούκα» τη Λιάνα Κανέλλη, ενώ επιτέθηκε και στον δημοσιογράφου Αντώνη Δελατόλλα, που ήταν παρών στην επίθεση, καθώς και εναντίον άλλων ΜΜΕ.

Χαρακτήρισε επιπλέον «ψόφια» τη ΝΔ και δήλωσε ειρωνικά: «Ο Αντώνης και ο Προκόπης θέλουν να σώσουν την Ελλάδα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ ο Προκόπης δεν μπόρεσε να σώσει τη Λιάνα Κανέλλη και θα σώσει ολόκληρη Ελλάδα;». Τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, τον αποκάλεσε «αθώο παιδί του λαού» και αναρωτήθηκε που ήταν επί 19 χρόνια όταν «δεν έβλεπε τους μετανάστες».

Επίσης όταν οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τους κάλεσε ειρωνικά να μην τον αποδοκιμάζουν, λέγοντας ότι ο κ. Παπούλιας είναι «μεγαλόψυχος» επειδή είχε δανείσει τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου. Αναφερόμενος στο τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένος σχετικά με τον κ. Κασιδιάρη, επισήμανε πως το απάντησε: «έγινε πόλεμος με την Τουρκία; Τι πράγματα είναι αυτά;».

Τέλος επιτέθηκε και στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για την πρόταση που είχε κάνει να δοθεί το όνομα του Κεμάλ Ατατούρκ σε δρόμο της πόλης. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com