Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η διαδικασία για την εκλογή του προέδρου του Κοινοβουλίου. Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου ήταν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος εκλέχθηκε με 223 ψήφους...

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ορκωμοσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος την Πέμπτη -κατά την τελετή ορκωμοσίας όλων των μελών του Κοινοβουλίου- βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Μετά την εκλογή του προέδρου ακολουθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροέδρων.

Από τη ΝΔ προτεινόμενοι αντιπρόεδροι της Βουλής είναι για τη θέση του α' αντιπροέδρου ο Γιάννης Τραγάκης, του β' αντιπροέδρου ο Θανάσης Νάκος και του γ' αντιπροέδρου ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Για τις θέσεις των κοσμητόρων προτείνονται οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος και Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Για τις θέσεις των γραμματέων προτείνονται οι νεότεροι σε ηλικία βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, Χρήστος Δήμας, Κώστας Κατσαφάδος και Μάξιμος Σενετάκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε γνωστό ότι για τη θέση του δ' αντιπροέδρου προτείνεται ο Γιάννης Δραγασάκης. Για τη θέση του κοσμήτορα προτείνεται ο Νάσος Αθανασίου και για τη θέση του γραμματέα η Μαρία Μπόλαρη.

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Νίκος Βούτσης. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι βουλευτές Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Από το ΠΑΣΟΚ, για τη θέση του πέμπτου αντιπροέδρου θα προταθεί ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος είχε εκλεγεί αντιπρόεδρος και στην προηγούμενη Βουλή.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα προταθεί για τη θέση του έκτου αντιπροέδρου η βουλευτής Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η διευθέτηση του θέματος με τον έβδομο αντιπρόεδρο. Οι βουλευτές της ΧΑ, μόνοι τους, δεν επαρκούν για την πλειοψηφία του άρθρου 67 του Συντάγματος (όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής για την εκλογή των αντιπροέδρων), εκτός εάν θεωρηθεί «πλειοψηφία» ο οποιοσδήποτε αριθμός θετικών ψήφων, καθώς για τις θέσεις των αντιπροέδρων δεν υπάρχουν ανθυποψήφιοι. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com