Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ ΜΕ HIV ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δύο ακόμη ιερόδουλες βρέθηκαν τη Δευτέρα θετικές στον ιό HIV, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούν οι κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ στο κέντρο της Αθήνας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, της Πλατείας Αμερικής και στο Μεταξουργείο...

«Στον πρώτο υγειονομικό έλεγχο, σε υπαίθριους χώρους που εκδίδονται ιερόδουλες (24 άτομα ελέγχθηκαν), διαπιστώθηκε εκδιδόμενη θετική στην HIV λοίμωξη (Ομόνοια)» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Με νεώτερη ανακοίνωσή του, το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει ότι βρέθηκε θετική στην HIV λοίμωξη μία ακόμη ιερόδουλη (τρεις συνολικά).

«Σε συνέχεια των ελέγχων που πραγματοποιούν τα κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ σε οίκους ανοχής, υπαίθριους χώρους με εκδιδόμενα άτομα, και καταλύματα μεταναστών, σήμερα Δευτέρα 30 Απριλίου βρέθηκε και τρίτο κρούσμα HIV οροθετικής εργαζόμενης, βουλγαρικής καταγωγής».

Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρεται και στην υπόθεση της οροθετικής ιερόδουλης που εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα: «Δημοσιοποιήθηκε η διεύθυνση του οίκου ανοχής από το ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή ήταν αδύνατη η ιχνηλάτηση των πιθανώς απροφύλακτων επαφών της συγκεκριμένης εργαζόμενης».

»Μετά δε τη γνωστοποίηση αυτή, έχουν απευθυνθεί στην τηλεφωνική γραμμή για το AIDS και στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ πάνω από 700 που είχαν κατά δήλωσή τους απροφύλακτη επαφή με την ανωτέρω εργαζόμενη».

»Για τρία άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή τις τελευταίες 72 ώρες με την ως άνω εργαζόμενη, κρίθηκε από τους γιατρούς των Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ότι θα πρέπει να λάβουν προφυλακτική αγωγή, προκειμένου να αποφύγουν τη νόσηση».

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων υπενθυμίζει ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων HIV/AIDS και εφιστά την προσοχή σε κάποια βασικά σημεία:

O HIV μεταδίδεται μέσω της ανταλλαγής συγκεκριμένων υγρών:

Αίμα
Σπέρμα
Προσπερματικά υγρά
Κολπικά υγρά
Μητρικό γάλα

Συμπεριφορές που επιτρέπουν τη μετάδοση του ιού HIV:

Σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη
Κοινή χρήση αιχμηρών αντικειμένων
Από τη μητέρα με HIV AIDS στο νεογνό

Το αιματολογικό τεστ για τον HIV προσφέρεται δωρεάν στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων των κρατικών νοσοκομείων, καθώς και στις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες βρίσκονται στην πλατεία Κουμουνδούρου, Ομόνοιας, Βάθη.

Περισσότερες πληροφορίες προσφέρουν οι τηλεφωνικές γραμμές του ΚΕΕΛΠΝΟ:

Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210-72.22.222
Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210-5212054
Τηλεφωνικές γραμμές: 210 7222222, 210 5212054, 210 5222339
ΚΕΕΛΝΠΟ Θεσσαλονίκης: 2310- 243363/229139


Λοβέρδος: Να ποινικοποιηθεί το σεξ χωρίς προφύλαξη με ιερόδουλες

Με σκληρή γλώσσα απέναντι στους άνδρες που επισκέφθηκαν οίκους ανοχής χωρίς να χρησιμοποιήσουν προφύλαξη, μίλησε ο υπουργός Υγείας και υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ, κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τα αλλεπάλληλα κρούσματα του ιού Aids, ο κ. Αν.Λοβέδρος έριξε βαρύτατες ευθύνες στους άνδρες – γαϊδούρια, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι οποίοι συνευρέθηκαν ερωτικά με ιερόδουλες χωρίς να πάρουν τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Ο υπουργός Υγείας δε δίστασε να βρεθεί απέναντι στους πολίτες λίγα μόνο 24ωρα πριν από τις κρίσιμες εκλογές.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για βαρύτατη αμέλεια που συνάδει με τη γαϊδουριά. Είναι δυνατόν να πηγαίνεις σε χώρους που δε είναι ελεγμένοι υγειονομικά και να πας χωρίς προφύλαξη; Διακινδυνεύεις την οικογένεια σου;»...

Απάντηση Χρυσοχοΐδη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των ιερόδουλων

Απάντηση σε όσους τον επέκριναν για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των οροθετικών ιερόδουλων, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστηρίζει ότι η δημοσίευση των στοιχείων είναι νομιμότατη «και ας κόπτωνται οι Φαρισαίοι», εξηγώντας ότι «η φωτογραφία εξυπηρετεί την άμεση αναγνώριση, καθώς προφανώς οι πελάτες δεν θυμούνται ονόματα, ούτε οι ιερόδουλες συστήνονται».

«Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην περίπτωση του aids υπάρχει το λεγόμενο παράθυρο των 72 ωρών που εφόσον κάποιος που υποψιάζεται ή φοβάται ότι έχει μολυνθεί, μπορεί να μπει σε ειδική αγωγή και να αποφύγει τη μόλυνση».

Επιπλέον, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτιμά πως οι αντιδράσεις για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών αυτών «είναι υπερβολικές, διότι αγνοούν ότι εδώ υπάρχει σύγκρουση δύο δικαιωμάτων. Από τη μία πλευρά, του δικαιώματος στην προσωπικότητα της ιερόδουλης και από την άλλη πλευρά, του υπέρτερου δικαιώματος στην προστασία της δημόσιας υγείας».

«Τα κοινωνικά προβλήματα δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο και είναι λάθος να τα κατηγοριοποιούμε με αυτούς τους όρους», διαμηνύει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και καταλήγει λέγοντας πως «είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι μας ότι τα διαπιστευτήρια της προοδευτικότητας μετρούνται στην πραγματική ζωή και στα πραγματικά προβλήματα όχι στις θεωρητικές διακηρύξεις». Πηγές: tanea.gr, newsbomb.gr, skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com