Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΛΕΝΕ ΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ

Σφοδρή επίθεση σε όσους «παίζουν με νοθευμένα ζάρια στις πλάτες του ελληνικού λαού» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη διάρκεια της διακαναλικής του συνέντευξης...

«Λένε ωμά πολιτικά ψέματα, προτείνουν το απολύτως αδύνατο, οδηγούν την Ελλάδα στην πτώχευση, την πατρίδα μας στη δραχμή, τους Έλληνες στη φτώχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρώτο δέχθηκε τα βέλη του το ΚΚΕ καθώς τόνισε ότι το οριζόντιο κόμμα της δραχμής δυστυχώς υπάρχει και «είναι ο πραγματικός μοχλός της».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι «δοξάζεται κρυπτόμενος, διεκδικεί την ψήφο του λαού χωρίς να έχει συμμετάσχει σε έναν τηλεοπτικό διάλογο». Παράλληλα τον χαρακτήρισε «κορυφαίο εκπρόσωπο της πολιτικής ανακολουθίας» και πρόσθεσε ότι «ήθελε να υποστούμε εμείς το κόστος για να μείνει αυτός αλώβητος».

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε με σφοδρότητα και στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «ο κ. Τσίπρας έχει αποχαλινωθεί, είναι ένας πολιτικός υβριστής, η συμπεριφορά του δεν έχει καμία σχέση με το ύφος της αριστεράς».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί με ακαριαίο τρόπο σε μία Ελλάδα έξω από την ΕΕ και το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα , σε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, σε διάλυση του κοινωνικού ιστού, σε απομόνωση και αλβανοποίηση της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε και στην κριτική του κ. Τσίπρα ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς «έχουν ξεφύγει», που παραπέμπει σε γνωστή διαφήμιση. «Η απάντησή μου στον κ. Τσίπρα είναι: tragic», σημείωσε, προσθέτοντας ότι είναι εμφανές ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα, και ποιος «παίζει εν ου παικτοίς στο κεφάλι του αδύνατου Έλληνα».

«Η τυχοδιωκτική εκδοχή της Αριστεράς δεν εναρμονίζεται με τις ανάγκες της χώρας μας. Αντιλαμβάνομαι τη δυσαρέσκεια, αλλά υπάρχει και ένα όριο και αυτό είναι ο σεβασμός του πολιτών, που δεν μπορούμε να τους χρησιμοποιούμε ως γήπεδο των δικών μας κομματικών επιδιώξεων», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, εμφανίστηκε κατηγορηματικός απέναντι σε κάποιες προγραμματικές θέσεις που παρουσιάζουν τα κόμματα, κάνοντας λόγο για «κορυφαία ψέματα που ακούγονται στο δημόσιο λόγο», όπως το «ό,τι και να γίνει δεν πρόκειται να μας βγάλουν από το ευρώ». Ανέφερε ακόμη ότι είναι ψέμα το ότι «η χώρα μπορεί να μείνει στην Ευρώπη, καταγγέλλοντας τη δανειακή σύμβαση».

Οπως είπε, «αρνούμενη να πάρει τα λεφτά η Ελλάδα, αρνείται να στηρίξει την ανάπτυξη, τη ρευστότητα να γυρίσει το δικό της τροχό της προόδου». «Ελεος», πρόσθεσε, «η δική τους Ελλάδα είναι η Ελλάδα της δραχμής, της απομόνωσης».

«Το δικό μας σχέδιο οδηγεί στην έξοδο από την κρίση σε τρία χρονια. Προτείνουμε ένα πραγματικά εθνικό σχέδιο και με ουσιαστική εθνική συστράτευση. Η πρότασή μας επιτρέπει να επιτύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους με ένα τρόπο πιο ήπιο και πιο φιλικό για την ανάπτυξη. Διατυπώνουμε μια υπεύθυνη τεκμηριωμένη πρόταση που μπορεί να γίνει εύκολα δεκτή από την τρόικα και τους εταίρους μας», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος.

Τόνισε δε ότι το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ είναι «προσαρμογή σε τρία χρόνια, όχι νέοι φόροι» και δεσμεύθηκε ότι «δεν πρόκειται να θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι». Πρέπει, σημείωσε, να αποφευχθούν πάση θυσία οι τυφλές περικοπές μισθών και να προχωρήσουμε τις διαθρωτικές αλλαγές.

Υποστήριξε στη συνέχεια ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι τόσο μεγάλο που οι συσχετισμοί διαμορφώνονται τη στιγμή που μιλάμε, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν «μια ολοκληρωμένη και ασφαλή λύση», ακόμη κι αν έχουν επιφυλάξεις.

Ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα των εκλογών και το αν το κόμμα του διαθέτει σχέδιο για το αν θα συνεργαστεί με συγκεκριμένες δυνάμεις, επισήμανε ότι είναι εσφαλμένη η αντίληψη ότι «βρέξει χιονίσει υπάρχει δεδομένη κυβέρνηση με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ». Τόνισε επίσης ότι για να υπάρξει κυβέρνηση δεν αρκούν 151 βουλευτές, αλλά πρέπει να υπάρχει κύρος και νομιμοποίηση. Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι «ο καταλύτης και ο εγγυητής των εξελίξεων».

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η επανάληψη των εκλογών δεν αποτελούν λύση, αλλά θα έβλαπταν τη χώρα, τον άνεργο και τη μεσαία τάξη. «Με την επανάληψη των εκλογών παίζει με τρόπο προκλητικό ο κ. Σαμαράς και πήγε να παίξει και ο κ. Κουβέλης», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι «να εκφραστεί ο λαός και να δείξει καθαρή κατεύθυνση» και να διαμορφωθεί «με τρόπο δημιουργικό η βούληση του πολίτη».

Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, σημείωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από μια κοινωνία σε κρίση που τελικά κατολισθαίνει σε «φασίζουσες συμπεριφορές». «Είναι τραγικό νέοι άνθρωποι με δημοκρατικό φρόνημα λόγω της απελπισίας να επιλέγουν ένα φιλοναζιστικό κόμμα. Είναι δεδηλωμένοι οπαδοί του ολοκληρωτισμού», παρατήρησε προσθέτοντας ότι η παρουσία τους στο κοινοβούλιο «θα ήταν ευθέως προσβλητική για τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπεραμύνθηκε της απόφασης δημοσιοποίησης των φωτογραφιών των οροθετικών ιερόδουλων, σχολιάζοντας ότι κανείς πρέπει να «σέβεται τα συνταγματικά και θεμελιώδη δικαιώματα όλων, γιατί δικαιώματα έχει και αυτός που μπορεί να έχει μολυνθεί και να μην το ξέρει. Εχει δικαίωμα στην πληροφόρηση και στην προστασία της υγείας».

«Δεν μπορείς να δίνεις προφανώς την εικόνα ενός προσώπου που συλλαμβάνεται ή που πάσχει από AIDS, παρά μόνο όταν υπάρχει υπέρτερο αγαθό το οποίο θίγεται, αγαθό δημόσιας υγείας», τόνισε.

«Αρα», συνέχισε, «όταν υπάρχει κίνδυνος να έχουν μολυνθεί εκατοντάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι είσαι υποχρεωμένος να τους προτρεψεις να πάνε να κάνουν μια εξέταση». Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com