Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΑΝ ΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΛΕΕΙ Η FITCH

Την προειδοποίηση πως σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ όλες οι αξιολογήσεις των κρατών της Ευρωζώνης θα λάμβαναν αρνητικές προοπτικές επανέλαβε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, την Παρασκευή...

Στο πλαίσιο αυτό, οι χώρες που έχουν ήδη αρνητικές προοπτικές αξιολόγησης όπως η Κύπρος, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Σλοβενία και το Βέλγιο, θα κινδύνευαν με άμεση υποβάθμιση.

Σε έκθεσή του ο οίκος αναφέρει πως οι επιπτώσεις για την Ευρωζώνη από μια ελληνική έξοδο είναι εξαιρετικά αβέβαιες και θα εξαρτηθούν από την ευρωπαϊκή απάντηση.

Όπως αναφέρεται, με ενδεχόμενη ελληνική έξοδο θα διαρραγεί το θεμελιώδες στοιχείο που στηρίζει το ευρώ, ήτοι ότι η ένταξη στην ΟΝΕ είναι αμετάκλητη.

Πάντως, η Fitch τονίζει πως στο ιδανικό σενάριο η μετάδοση θα μπορούσε να είναι λιγότερο έντονη και να λειτουργήσει ως κίνητρο για μεγαλύτερη ολοκλήρωση.

Ο οίκος υποστηρίζει πως η εκλογή κυβέρνησης που δεν επιθυμεί ή αδυνατεί να τηρήσει το Μνημόνιο θα αυξήσει τον κίνδυνο η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ και στο πλαίσιο αυτό χαρακτηρίζει κρίσιμες τις επαναληπτικές εκλογές της Ελλάδας για την Eυρωζώνη.

Ακόμη, σημειώνει πως οι νέες εκλογές τον Ιούνιο θα καθιστούσαν αμφίβολη την λήψη μέτρων λιτότητας ύψους 5,5% του ΑΕΠ που πρέπει να πάρει η Ελλάδα τον επόμενο μηνά και εκτιμά πως θα δινόταν παράταση στη χώρα μας.

Επίσης, αναφέρει πως οποιαδήποτε προσπάθεια από την Ελλάδα να επαναδιαπραγματευτεί το πρόγραμμα θα ήταν απαράδεκτη για την τρόικα, η οποία εμφανίζεται απρόθυμη να δεχτεί χαλάρωση του προγράμματος ή αύξηση της χρηματοδότησης.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Fitch αναβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας στις 13 Μαρτίου, σε Β- με σταθερές προοπτικές μετά την ολοκλήρωση του PSI. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com