Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Σε εκδήλωση που έγινε σήμερα στην Αθήνα η Symantec Hellas παρουσίασε τα ευρήματα της τελευταίας έκθεσης Internet Security Threat Report. Η έκθεση καταδεικνύει ότι ενώ υπήρξε μείωση του αριθμού των ευπαθειών κατά 20%, ο αριθμός των κακόβουλων επιθέσεων συνέχισε να εκτοξεύεται, παρουσιάζοντας αύξηση 81%...

Επιπρόσθετα, η έκθεση τονίζει ότι οι εξελιγμένες στοχευμένες επιθέσεις επεκτείνονται σε οργανισμούς κάθε μεγέθους, ενώ οι επιτιθέμενοι στοχεύουν στη δημιουργία απειλών για όλες τις φορητές συσκευές. Επιπλέον η Symantec απέτρεψε περισσότερες από 5.5 δις κακόβουλες επιθέσεις το 2011, μία αύξηση της τάξης του 81% από το προηγούμενο έτος.

Επίσης, ο αριθμός των νέων παραλλαγών malware αυξήθηκε σε 403 εκατομμύρια και ο αριθμός των Web επιθέσεων που απετράπησαν ανά ημέρα αυξήθηκε κατά 36%.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, ανέβηκε 15 θέσεις στη συνολική κατάταξη, φθάνοντας την 32η στην Παγκόσμια Κατάταξη των Χωρών από τις οποίες ξεκίνησαν οι περισσότερες επιθέσεις. Κύριοι παράγοντες που συνέβαλλαν σε αυτό ήταν η οικονομική ύφεση, και το γεγονός ότι ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν αναβάθμισαν τις τεχνολογικές λύσεις προστασίας που είχαν στην κατοχή τους – το οποίο συνέβαλλε στο να γίνουν πιο ευάλωτοι σε επιθέσεις, ενώ παράλληλα ενισχύθηκαν τα επίπεδα πειρατείας.

Είναι γνωστό ότι το λειτουργικό σύστημα που στερείται επίσημης άδειας δεν επιτρέπει ανανεώσεις του προϊόντος, αφήνοντας έκθετο το σύστημα σε ευπάθειες ασφαλείας που σε άλλη περίπτωση θα είχαν διορθωθεί. Ο αυξανόμενος αριθμός από «πειρατικά» λειτουργικά συστήματα αύξησε το πεδίο των επιθέσεων και τη δυναμική εκμετάλλευσης κάθε νέας επίθεσης. «Το 2011 οι κυβερνοεγκληματίες επέκτειναν σε μεγάλο βαθμό το πεδίο στοχοποίησης, με σχεδόν 20% των στοχευμένων επιθέσεων να γίνονται σε εταιρείες με λιγότερο από 250 εργαζομένους» είπε ο κ. Χρήστος Βεντούρης, Technology Manager της Symantec Hellas. «Ανακαλύψαμε επίσης μία μεγάλη αύξηση στις επιθέσεις φορητών συσκευών, καθιστώντας τις συσκευές αυτές μία βιώσιμη πλατφόρμα για τους επιτιθέμενους απ’ όπου μπορούν να εκμαιεύσουν ευαίσθητα δεδομένα. Οι οργανισμοί κάθε μεγέθους πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση σχετικά με την προστασία των δεδομένων τους». Πηγή: techit.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com