Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Συνεχίζεται η σύγκρουση μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την τύχη των ΔΕΚΟ, που θεωρούνται στρατηγικού χαρακτήρα...

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υποδομών, κ. Μ. Βορίδης επανέλαβε ότι «η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ δεν πρέπει να προσεγγίζεται ως απλή πώληση κάποιων πάγιων περιουσιακών στοιχείων, γιατί αφορά στην εκμετάλλευση ενός κοινωνικού αγαθού, που είναι το νερό και μάλιστα από εταιρεία που κατέχει μονοπωλιακή θέση στην αγορά».

«Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στην διαδικασία της αποκρατικοποίησης, εξασφαλίζοντας κατά το λόγο της συμμετοχής του το δημόσιο συμφέρον» σημείωσε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μεταφορά των μετοχών της ΕΥΔΑΠ από το υπουργείο Οικονομικών στο ΤΑΙΠΕΔ γίνεται ύστερα από εισήγηση του υπουργείου Οικονομικών και αποτελεί εσωτερική μεταφορά σε οργανισμό που εποπτεύεται από το ίδιο.

«Σε κάθε περίπτωση, η όποια μελλοντική ιδιωτικοποίηση της εταιρείας πρέπει να έχει την έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, όπου συμμετέχουν εκτός από το υπουργείο Υποδομών τα εξής συναρμόδια υπουργεία: Οικονομικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Εργασίας και Πολιτισμού» σημειώνεται.

«Το υπουργείο Υποδομών συνεχίζει να εποπτεύει την λειτουργία της ΕΥΔΑΠ ανεξάρτητα από τη μετοχική της σύνθεση» καταλήγει. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com