Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαψεύδει επίσημα και κατηγορηματικά, τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία φέρεται να επεξεργάζεται - μαζί με την ΕΚΤ - σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ...

Αυτό δήλωσε, μέσω Twitter, o εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί ο οποίος υπογράμμισε ότι η Επιτροπή επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, κάτι που «επαναλαμβάνουν τα δύο τελευταία χρόνια οι κ.κ. Μπαρόζο και Ρεν».

Οι δηλώσεις του επιτρόπου Εμπορίου

Νωρίτερα, ο Ευρωπαίος επίτροπος για θέματα Εμπορίου, Κάρελ ντε Χουχτ, είχε αναφερθεί σε ένα σχέδιο - της Κομισιόν και της ΕΚΤ - έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του σεναρίου της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Οι δηλώσεις αυτές θεωρήθηκαν ότι αποτελούσαν την πρώτη επιβεβαίωση από κορυφαίο αξιωματούχο της ΕΕ ότι καταρτίζονται σχέδια για την αντιμετώπιση της πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα.

«Πριν από ενάμιση χρόνο μπορεί να υπήρχε ο κίνδυνος να υπάρξουν συνέπειες-ντόμινο», δήλωσε ο Ντε Χουχτ στην φλαμανδόφωνη εφημερίδα De Standaard του Βελγίου.

«Αλλά σήμερα υπάρχουν, τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσο και εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπηρεσίες οι οποίες εργάζονται σε σενάρια αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση που η Ελλάδα δεν τα καταφέρει», πρόσθεσε.

Ο επίτροπος, πρώην υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, επανέλαβε το σύνηθες μήνυμα της ΕΕ προς την Ελλάδα, ότι δηλαδή δεν έχουν καλύτερη επιλογή από το να τηρήσουν τα μέτρα λιτότητας και περικοπών των κρατικών δαπανών που προβλέπονται από τη δανειακή σύμβαση.

«Η τελική φάση του παιγνιδιού έχει αρχίσει και δεν γνωρίζω πώς θα καταλήξει», σχολίασε ο Ντε Χουχτ. «Σε περίπτωση εξόδου [από το ευρώ] η σύγχυση στην Ελλάδα θα είναι τεράστια». Πηγή: kathimerini.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com