Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΕΚΛΟΓΙΚΟ «ΑΓΚΑΘΙ» ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Άρχίσαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους 90.000 υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β'), ενώ αύριο Τρίτη αρχίζουν για τους περίπου 22.000 υποψηφίους των ΕΠΑΛ - Ομάδα Α'. Στις 21 Μαΐου ρίχνονται στη μάχη των Εξετάσεων με τη Νεοελληνική Γλώσσα, ενώ ολοκληρώνουν την προσπάθειά τους στις 5 Ιουνίου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Οι περίπου 110.000 υποψήφιοι διεκδικούν τις 76.094 θέσεις φέτος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.Ωστόσο για αρκετούς υποψήφιους προβλέπονται αλλαγές στο πρόγραμμα των εξετάσεων λόγω της διεξαγωγής των εκλογών στις 17 Ιουνίου...

Η αυλαία των Πανελλαδικών άνοιξε με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και για τα βασικά μαθήματα των αποφοίτων Γενικών Λυκείων θα πέσει στις 5 Ιουνίου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Όσο για τα μαθήματα που συμπίπτουν με τις εκλογές, το πιθανότερο είναι ότι θα μετατεθούν λίγες ημέρες μετά, εκτός απο το Ειδικό Μάθημα των Αγγλικών (16/6) που συγκεντρώνει τους περισσότερους υποψήφιους (κάπου 20.000), το οποίο «εξετάζουμε να το μεταφέρουμε την Παρασκευή 15 Ιουνίου. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα παραδώσουμε τα εξεταστικά κέντρα για τις εκλογές - έχει γίνει συνεννόηση. Μ' αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να ξεκινήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα και η βαθμολόγηση», ανέφερε η υπουργός Παιδείας κ. Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου.

Αναμένεται να μετατεθούν επίσης οι εξετάσεις στην Αρμονία (18/6), οι επαναληπτικές εξετάσεις για υποψηφίους που θα απουσιάσουν δικαιολογημένα από τις Πανελλαδικές, που είχαν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 15/6 και τη Δευτέρα 18/6 και όσες προαγωγικές εξετάσεις έχουν προγραμματιστεί τις ίδιες ημέρες.

Εξάλλου, τα 36 σχολικά κτίρια σε όλη τη χώρα που θα χρησιμοποιηθούν ως βαθμολογικά κέντρα ζητήθηκε να μη δεσμευθούν για τις εκλογές, προκειμένου να μη σταματήσει η διαδικασία βαθμολόγησης, οπότε δεν αναμένεται καθυστέρηση σε μηχανογραφικά και βάσεις.
Μάλιστα τα βαθμολογικά κέντρα θα βρίσκονται για πρώτη φορά εφέτος σε διαρκή σύνδεση μέσω Διαδικτύου με το υπουργείο Παιδείας ώστε να ξεκινάει αμέσως η αναβαθμολόγηση των γραπτών όπου χρειάζεται και να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος για την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Η κ. Κιάου ανέφερε προχθές στον Πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο που επισκέφθηκε το υπουργείο Παιδείας και επανέλαβε χθες ότι όλα είναι έτοιμα και θα πάνε καλά στις εξετάσεις, τονίζοντας ότι είχε μεριμνήσει ήδη επ' αυτού ο προκάτοχός της
Γ. Μπαμπινιώτης.

«Tα τετράδια βρίσκονται ήδη στα σχολεία, τα εξεταστικά κέντρα είναι έτοιμα, τα βαθμολογικά επίσης. Πρόκειται για μια γιγάντια επιχείρηση», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της χθες στη ΝΕΤ, ενώ για το ζήτημα της επιλογής των θεμάτων ανέφερε: «Θα φροντίσουμε για όλα όσα απασχολούν τα παιδιά. Ξέρω ότι πάντα προβληματίζονται για τη σαφήνεια των θεμάτων, την κλιμάκωση της δυσκολίας, τον χρόνο που χρειάζεται για να απαντηθούν τα θέματα και να προλάβουν να ολοκληρώσουν εντός ορίων. Και σ' αυτό από τα προηγούμενα χρόνια αλλά και φέτος έχει ληφθεί πρόνοια». Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com