Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ

Μπορεί η ταχύτητα που αναπτύσσουν να μην υπερβαίνει τα 50 χλμ την ώρα αλλά τα δύο ηλεκτρικά οχήματα του ΕΜΠ και του ΤΕΙ Πειραιά είναι πρωταθλητές στην οικονομία καύσιμου και θα το αποδείξουν με τη συμμετοχή τους στο ράλι εξοικονόμησης που θα γίνει το Μάιο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, όπου θα διαγωνιστούν ομάδες φοιτητών από πανεπιστήμια όλου του κόσμου...

Εν όψει του ράλι η ομάδα των μηχανολόγων του Μετσόβειου Πολυτεχνείου και των φοιτητών του αντιστοίχου τμήματος του ΤΕΙ Πειραιά έκαναν τις τελευταίες δόκιμες των ηλεκτρικών τους οχημάτων στο χώρο του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού.

Η ομάδα του Μετσόβειου είναι πλέον έμπειρη αφού έχει λάβει μέρος τέσσερις φορές με τον "Προμηθέα," που ζυγίζει μόλις 25 κιλά, ο οποίος κάθε χρόνο βελτιώνεται και πλέον καταγράφει εντυπωσιακές επιδόσεις, αφού μπορεί να διανύσει 3,500 χιλιόμετρα με ένα λίτρο καύσιμου.

Αυτό το επίτευγμα οφείλεται αποκλειστικά στους φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ΕΜΠ , οι οποίοι κατασκεύασαν εξ ολόκληρου το όχημα και ανέπτυξαν καινοτομίες, όπως ο κινητήρας μόνιμου μαγνήτη.

Από την άλλη πλευρά το ΤΕΙ Πειραιά τώρα κάνει το πρώτα του βήματα στο διαγωνισμό. Το όχημα ονομάζεται "dominator" και σχεδιάστηκε εξ ολόκληρου στον υπολογιστή. Η επίδοσή του όμως θα δοκιμαστεί στον αγώνα.

Ωστόσο οι κατασκευαστές του είναι αισιόδοξοι καθώς ενσωματώνει σειρά καινοτόμων συστημάτων. Το όχημα είναι πλήρως ρυθμιζόμενο στο μπροστινό σύστημα έτσι ώστε να διατηρεί την αγωνιστική ιδιότητά του, ενώ ο κινητήρας είναι πολύστροφος μικρών διαστάσεων και μικρού βάρους.

Οι φοιτητές με τα οχήματα που δημιούργησαν θέλουν να αποδείξουν ότι η ηλεκτροκίνηση είναι εφικτή και μπορεί να εφαρμοστεί στις αστικές μετακινήσεις, με την υιοθέτηση ηλεκτρικών λεωφορείων και ηλεκτρικών ΙΧ αυτοκίνητων. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com