Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΥΣΚΑΦΟΣ ΘΕΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σπάνιες εικόνες από το βαθυσκάφος του ΕΛΚΕΘΕ στον βυθό ανοιχτά του Ηρακλείου. Μια περιήγηση με αφορμή την έκθεση για την κλιματική αλλαγή που πραγματοποιείται από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Εκθεσιακό Κέντρο Γουρνών και μια σύντομη παρουσίαση του ερευνητικού έργου του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών...

Εκτός από τον κυβερνήτη το ΘΕΤΙΣ έχει θέση για ακόμα ένα άτομο, που συνήθως είναι ειδικός ερευνητής, ο οποίος μπορεί να φτάσει μέχρι τα 600 μέτρα, να πραγματοποιήσει μετρήσεις και να δει από κοντά τις συνθήκες που επικρατούν στο βυθό.

Το βαθυσκάφος ΘΕΤΙΣ εκτός από τις γεωλογικές και ωκεανογραφικές έρευνες συμβάλει και στη δουλειά της αρχαιολογίας και στις εξερευνήσεις αρχαίων ναυαγίων με πολύ λεπτούς χειρισμούς μέσω των εξειδικευμένων εργαλείων που διαθέτει.
Οι διαπιστώσεις από την έρευνα στους ωκεανούς σχετικά με την κλιματική αλλαγή παρουσιάζονται μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Ηράκλειο, στην σχετική έκθεση του ΕΛΚΕΘΕ στο εκθεσιακό κέντρο στις Γούρνες. Εκεί οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά στον μαγικό κόσμο του βυθού.


Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com