Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΑΠΘ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η έρευνα, οι συλλογές, τα αρχεία και τα μουσεία και τα εργαστήρια του Αριστοτελείου πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης θα είναι ανοιχτά για το κοινό και τους επισκέπτες της πόλης, τις Κυριακές μέχρι και τις 17 Ιουνίου, μετατρέποντας το κάμπους για μία ημέρα της εβδομάδας σε χώρο γνώσης, εκπαίδευσης και ταξιδιού στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον...

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του πανεπιστημίου να ανοιχτεί στην κοινωνία, διαθέτοντας το πλούσιο υλικό και τα επιστημονικά δεδομένα που παράγονται στους χώρους του προς κάθε ενδιαφερόμενο. Για το σκοπό αυτό έχει καταρτιστεί ένας κατάλογος με συνολικά 60 προγραμματισμένες δραστηριότητες, οι οποίες έχουν κατανεμηθεί και θα παρουσιάζονται τις Κυριακές που ακολουθούν, από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, στους χώρους που υποδεικνύονται (το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις στον ιστότοπο του πανεπιστημίου, (www.auth.gr).

Αντίστοιχος χάρτης σχεδιάστηκε για να ενημερώνει τους επισκέπτες για τα σημεία όπου θα γίνονται οι σχετικές παρουσιάσεις από καθηγητές και φοιτητές του ΑΠΘ, στις σχολές και τα τμήματα του πανεπιστημίου.

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδιάστηκαν περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων επισκέψεις στο λαογραφικό μουσείο του ΑΠΘ, παρατηρήσεις στο αστεροσκοπείο, πειράματα βιοτεχνολογίας και άλλων εργαστηρίων, ξεναγήσεις και ταξίδια ιστορίας σε αρχαιολογικούς χώρους, επιτεύγματα της τεχνολογίας, μετρήσεις ρύπων και ακτινοβολίας, τρόπους διαφύλαξης του περιβάλλοντος, εφαρμογές παραγωγικής διαδικασίας, πληροφορίες για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, τα μυστικά των ωκεανών, του εδάφους και του υπεδάφους κ.α.

Κάθε Κυριακή θα παρουσιάζονται περίπου 20 διαφορετικές δράσεις, που θα «ζωντανεύουν» τα τμήματα και τις σχολές της πανεπιστημιούπολης. Πηγή: kala-nea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com