Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΑΚΤΥΛΙΟ ΤΑ «ΚΑΘΑΡΑ» ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε ισχύ ο Πράσινος Δακτύλιος. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη προχθές, στον Μικρό Δακτύλιο θα επιτρέπεται η κυκλοφορία χωρίς περιορισμό όλων των ΙΧ αυτοκινήτων - και των μικρών φορτηγών - εφόσον πληρούν τις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro5 ή μεταγενέστερες και εκπέμπουν έως 140 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.
Το ίδιο ισχύει και για τα υβριδικά αυτοκίνητα...

Ωστόσο, για τα ΙΧ αυτής της κατηγορίας επιτρέπεται να κινούνται στον Μικρό Δακτύλιο ακόμη και αν πληρούν τις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro4, υπό την προϋπόθεση ότι εκπέμπουν λιγότερο από 140 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα θα εξακολουθήσει να ισχύει το εκ περιτροπής σύστημα «μονά - ζυγά».

Παράλληλα, απαγορεύεται η κυκλοφορία στον Μεγάλο Δακτύλιο των λεωφορείων και των φορτηγών άνω των 2,2 τόνων, στα οποία η πρώτη άδεια κυκλοφορίας εκδόθηκε πριν από την 1η Ιανουαρίου 1990. Οπως διευκρινίζεται, για μεταβατική περίοδο ενός χρόνου η απαγόρευση ισχύει για τα οχήματα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας πριν από την 1η Ιανουαρίου 1984. Στην απαγόρευση δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας, η Λεωφόρος Κηφισού και η Λεωφόρος Αθηνών. Εξαιρείται το τμήμα από τη διασταύρωσή της με τη Λεωφόρο Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ. Διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση θα επικαιροποιείται αυτόματα κάθε νέο ημερολογιακό έτος, έτσι ώστε κάθε φορά να αφορά τα οχήματα που είναι μεγαλύτερα των 22 ετών. Τα οχήματα που επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα θα έχουν κολλημένο ένα ειδικό πράσινο σήμα.
«Το μέτρο αυτό σε συνδυασμό με τη βελτίωση των συστημάτων ελέγχου νοθείας των καυσίμων και την εντατικοποίηση των ελέγχων διασφαλίζουν για τους κατοίκους της Αθήνας και όλης της Αττικής πιο καθαρό περιβάλλον, πιο καθαρή ατμόσφαιρα», ανέφερε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com