Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΞΕΝΑ ΜΜΕ: ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ "ΒΑΡΒΑΡΗΣ" ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Η ελληνική πραγματικότητα που διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου και οι συνέπειες τόσο για το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη όσο και του ίδιου του ευρώ εξακολουθεί να απασχολεί τον διεθνή Τύπο, με φόντο τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση αντι-μνημονιακού χαρακτήρα..."Ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς εγκατάλειψη του πακέτου λιτότητας της ΕΕ" γράφει το BBC, τονίζοντας ότι ενώ Κομισιόν και Γερμανία διαμηνύουν ότι τα κράτη θα πρέπει να μείνουν πιστά στην πολιτική των περικοπών, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να σχηματίσει αντι-μνημονιακή κυβέρνηση.

Και προσθέτει: "Το οικονομικό χάος προκάλεσε τεράστια κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα και οδήγησε σε μια βαθιά δυσπιστία προς τα κόμματα που θεωρούνται "αρχιτέκτονες" της λιτότητας".

Η γαλλική Le Monde τονίζει το γεγονός ότι ο Τσίπρας αποκλείει μια κυβέρνηση συνασπισμού με κόμματα που υποστηρίζουν τη λιτότητα, ενώ αναφέρεται ιδιαίτερα και στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή "επαγρυπνεί" μετά την είσοδο ενός νεοναζιστικού κόμματος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την ιταλική La Repubblica, ο Τσίπρας θα αποδείξει πού απέτυχε ο Σαμαράς, ο οποίος έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και παραθέτει τις δηλώσεις του ότι "για εμάς είναι μια ιστορική στιγμή μεγάλης ευθύνης".

Γερμανικός Τύπος: Οι εκλογές που σόκαραν την Ευρώπη

Η EE κινείται προς χαλάρωση της μέγγενης της λιτότητας, γράφει ο βρετανικός Guardian, υπογραμμίζοντας ότι "οι Βρυξέλλες καλούν σε αλλαγή προς την ανάπτυξη, καθώς ο ηγέτης της Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας εντείνει την ελληνική ανταρσία".

"Λιγοστεύει η γερμανική υπομονή με την Ελλάδα, καθώς το ευρώ εξασθενεί" είναι ο τίτλος των New York Times, σύμφωνα με τους οποίους "μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, η ιδέα ότι η Ελλάδα θα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη ήταν σχεδόν αδιανόητη. Τώρα, με τα ενδυναμωμένα (από τις εκλογές) πολιτικά κόμματα να αρνούνται να τηρήσουν τους κανόνες της συμφωνίας της χώρας για διεθνή βοήθεια και τους Ευρωπαίους ηγέτες να μιλούν με σκληρή γλώσσα, αυτό το αποτέλεσμα φαίνεται όλο και πιο πιθανό".

"Η (γερμανική) απογοήτευση με την Ελλάδα είναι αναμφισβήτητη. Υπάρχει μια αυξανόμενη πεποίθηση ότι έγκειται στην Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ότι η Ευρώπη σταματά να διαπραγματεύεται" αναφέρουν.

Οι Financial Times γράφουν ότι η Αριστερά επιτίθεται στη βάρβαρη λιτότητα και επισημαίνουν ότι η Ελλάδα οδεύει προς μετωπική σύγκρουση με τους ξένους δανειστές της, με αποτέλεσμα να εγείρονται ερωτήματα για το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη.

"Η αναταραχή στην Ελλάδα αυξάνει τον κίνδυνο για το ευρώ" αναφέρει η Wall Street Journal.

"Η σχετικά ήρεμη αντίδραση των χρηματοπιστωτικών αγορών στην ελληνική κρίση συγκαλύπτει αυξημένους κινδύνους ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν δρόμο που οδηγεί προς έξοδο της από τη ζώνη του ευρώ, με συνέπειες δύσκολα προβλεπόμενες" συνεχίζει. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com