Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ OFF SHORE Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Τέσσερις εκπρόσωπος εξωχώριων εταιριών απολογούνται σήμερα για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Σήμερα ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος απολογιών των υπολοίπων δέκα κατηγορουμένων για τη νομιμοποίηση παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού, υπόθεση για την οποία έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι τόσο ο πρωταγωνιστής πρώην πολιτικός, όσο και τέσσερις φερόμενοι ως συνεργάτες του.

Πρώτος απολογήθηκε ο εμφανιζόμενος ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας TORCASO. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι λειτουργούσε για λογαριασμό του Ν. Ζήγρα, καθώς και ότι, αν ήξερε ότι οι αγοραπωλησίες γίνονταν με χρήματα από δωροδοκίες δεν θα δεχόταν να τον εξυπηρετήσει. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ακολούθησαν δύο εκπρόσωποι της Morelia και ένας της Bluebell. Ο ρόλος της Morelia έχει εντοπιστεί σε μια σειρά εμβασμάτων δεκάδων εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν σε λογαριασμούς της εταιρίας σε τράπεζες στο εξωτερικό για λογαριασμό του Ν. Ζήγρα. Η Bluebell εμφανίζεται σε ύποπτες αγοραπωλησίες ακινήτων (Δεινοκράτους) καθώς και σε εμβάσματα που, σύμφωνα με κατά τις εισαγγελικές αρχές, αφορούν μίζα από τα TOR M1.

Και οι τρεις τελευταίοι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για μίζες και διακίνηση μαύρου χρήματος και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί η κόρη του Α. Τσοχατζόπουλου και την Παρασκευή η σύζυγός του. Επισημαίνεται ότι η κ. Σταμάτη ζήτησε νέα προθεσμία, η οποία δεν της χορηγήθηκε. Σχετικά με την εμπλοκή της κόρης του κ. Τσοχατζόπουλου αναμένεται συμπληρωματικό πόρισμα από το ΣΔΟΕ. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com