Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΣΕΡΒΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠ. ΤΑΝΤΙΤΣ

Την παραίτησή του -δέκα μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του- ανακοίνωσε επισήμως ο Σέρβος Πρόεδρος, Μπόρις Τάντιτς, ανοίγοντας το δρόμο για τη διεξαγωγή προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στη Σερβία στις 6 Μαΐου, στις οποίες θα διεκδικήσει δεύτερη πενταετή θητεία...

Στις δημοσκοπήσεις, το αντιπολιτευόμενο Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα του Τόμισλαβ Νίκολιτς μεφανίζεται να έχει ξεπεράσει το Δημοκρατικό Κόμμα του Τάντιτς, που είναι και το βασικό κόμμα στον κυβερνητικό συνασπισμό της Σερβίας. Ο Νίκολιτς αναμένεται επίσης να διεκδικήσει την προεδρία.

Ο Τάντιτς ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι αύριο θα υποβάλει επισήμως την παραίτησή του στον πρόεδρο του σερβικού κοινοβουλίου, ο οποίος και θα προκηρύξει τις εκλογές.

«Σύμφωνα με το σύνταγμα, αποφάσισα να συντομεύσω την εντολή μου... προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη διενέργεια εκλογών σε όλα τα επίπεδα στις 6 Μαΐου. Θα συμμετάσχω και περιμένω ότι θα είναι δύσκολες», είπε.

«Ο λαός θα έχει την ευκαιρία να αποφασίσει ποιο δρόμο θα ακολουθήσει η Σερβία. Είμαι σίγουρος ότι η Σερβία θα προχωρήσει προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ το Κόσοβο», υπογράμμισε.

Η Σερβία ανακηρύχθηκε επισήμως υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ χώρα το Μάρτιο, μετά τη σύλληψη και έκδοση του κατηγορούμενου για γενοκτονία Ράτκο Μλάντιτς. Η ΕΕ θέτει ως προϋπόθεση για να προχωρήσει η διαδικασία τη βελτίωση των σχέσεων με το Κόσοβο. Η Σερβία απορρίπτει τη απόσχιση του Κοσόβου, ωστόσο δέχεται πιέσεις για τη εξομάλυνση των σχέσεων. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com