Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

"ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΟΣ" ΛΕΕΙ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ

Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, η δίκη του οποίου για το θάνατο 77 ανθρώπων το περασμένο καλοκαίρι στη Νορβηγία θα αρχίσει στις 16 Απριλίου, δήλωσε σε επιστολή του ότι μια ενδεχόμενη νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα είναι "χειρότερη από το θάνατο"...

"Το να κλείσεις έναν πολιτικό ακτιβιστή σε άσυλο είναι πιο σαδιστικό και σκληρό από να τον σκοτώσεις. Είναι χειρότερο από τον θάνατο", γράφει ο Μπρέιβικ σε 38σέλιδη επιστολή του, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει την Τετάρτη η εφημερίδα Verdens Gang (VG).

Η επιστολή έχει στόχο να αποδομήσει, σημείο προς σημείο, την έκθεση των ψυχιάτρων οι οποίοι με εντολή της νορβηγικής δικαιοσύνης εξέτασαν τον Μπρέιβικ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι ψυχωτικός και πάσχει από "παρανοϊκή σχιζοφρένεια", που σημαίνει ότι ποινικά δεν ευθύνεται για τις πράξεις του.

Αν το δικαστήριο του Όσλο καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα με τους ειδικούς, ο Μπρέιβικ θα καταδικαστεί σε ψυχιατρική θεραπεία σε κάποιο ίδρυμα, στο οποίο θα παραμείνει σε όλη του τη ζωή.

Ο κατηγορούμενος σκοπεύει να δηλώσει ότι έχει σώας τας φρένας επειδή, όπως εξήγησαν οι συνήγοροι του, δεν θέλει να ακυρωθεί το ιδεολογικό του μανιφέστο.

"Πρέπει ειλικρινά να παραδεχτώ ότι είναι το χειρότερο που μπορεί να μου συμβεί, στο μέτρο που αποτελεί απόλυτη ταπείνωση", προσθέτει ο Μπρέιβικ.

Το δικαστήριο ζήτησε και δεύτερη αξιολόγηση του κατηγορούμενου από δύο άλλους ειδικούς. Τα αποτελέσματά τους αναμένονται στις 10 Απριλίου, έξι ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης.

Στις 22 Ιουλίου 2011, φορώντας αστυνομική στολή, ο Μπρέιβικ πυροβολούσε τουλάχιστον επί μία ώρα εναντίον νεαρών κατασκηνωτών στο νησί Ουτόγια, κοντά στο Όσλο.

Νωρίτερα, είχε τοποθετήσει βόμβα στην έδρα της νορβηγικής κυβέρνησης. Από τις δύο επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους 77 άνθρωποι, οι περισσότεροι έφηβοι. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com