Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ «ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ» ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τη διάσπαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης δρομολογίων της σε διαφορετικές εταιρείες, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα έσοδα της σχεδιαζόμενης αποκρατικοποίησης και να παρακάμψει τεχνικά εμπόδια, εξετάζει, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων...

Το αρχικό σχέδιο, στα πλαίσια του δεύτερου πακέτου στήριξης της χώρας, προέβλεπε την πώληση της εταιρείας, που μεταφέρει εμπορεύματα και επιβάτες μέσω 500 δρομολογίων. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε στο Reuters την Πέμπτη ότι για να μεγιστοποιηθεί η αξία της πώλησης, το Ταμείο εξετάζει ένα διαφορετικό μοντέλο, αντίστοιχο με αυτό που εφαρμόστηκε στη Βρετανία.

«Το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει την έναρξη της διαδικασίας διαγωνισμού μέσω της οποίας θα προσφερθεί η πώληση δρομολογίων σε διαφορετικά σημεία του δικτύου σε ενδιαφερόμενες εταιρίες» επεσήμανε ο Κώστας Μητρόπουλος.

«Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, όπως στην Βρετανία, θα καταβάλουν μετρητά για την διαχείριση των δρομολογίων, χρησιμοποιώντας την δική τους υποδομή, καθώς και το προσωπικό» πρόσθεσε. Ο κ. Μητρόπουλος επεσήμανε ακόμη ότι το Ταμείο θα διορίσει σύντομα τους συμβούλους για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Άλλος αξιωματούχος του Ταμείου δήλωσε στο Reuters ότι με την πώληση δρομολογίων και όχι της ίδιας της εταιρείας, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να πάρει την έγκριση της Κομισιόν όσον αφορά το θέμα της κρατικής βοήθειας προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Εν τω μεταξύ, εντός του μήνα διάφοροι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει στο Reuters, οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι, η γαλλική SNCF και η ρουμανική Group Feroviar Roman ενδιαφέρονταν για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο κ. Μητρόπουλος πάντως υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εκφραστεί επίσημο ενδιαφέρον. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com