Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΝΑΡΚΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Δικαστής στην Ολλανδία έλαβε την πρώτη απόφαση υπέρ ενός νέου νόμου που θα απαγορεύεται από την πρωτομαγιά την είσοδο ξένων τουριστών στα περίφημα coffee shops, τα καφέ όπου επιτρέπεται η χρήσης ινδικής κάνναβης...

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει εδώ και δεκαετίες ανοχή για την προσωπική χρήση μαλακών ναρκωτικών στη χώρα, αυξάνονται οι ανησυχίες ότι πολλοί τουρίστες την επισκέπτονται επί τούτου και ότι ξένοι και ντόπιοι έμποροι εκμεταλλεύονται το καθεστώς για να διακινούν παράνομα ναρκωτικά.

Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ σε τρεις νότιες επαρχίες της Ολλανδίας τον Μάιο και θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος του 2012.

Ομάδα ιδιοκτητών τέτοιων καφέ προσέφυγαν σε δικαστήριο στη Χάγη, ισχυριζόμενοι ότι η απαγόρευση κάνει διακρίσεις κατά των τουριστών από το εξωτερικό.

Βάσει του νέου νόμου, θα επιτρέπεται μόνο σε ολλανδούς υπηκόους η είσοδος στα καφέ, πιθανώς με μια κάρτα εισόδου, η έκδοση της οποίας συζητείται.

Περί τα 700 coffee shops λειτουργούν στην Ολλανδία. Η πώληση μαλακών ναρκωτικών σε αυτά έχει αποποινικοποιηθεί, αν και δεν είναι νόμιμη. Η αστυνομία ανέχεται συνήθως την κατοχή κάτω των 5 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης.

Σύμφωνα με προτάσεις, τα καφέ θα μπορούσαν να μετατραπούν σε «κλειστές λέσχες», με έως και 2000 μέλη, τα οποία οφείλουν να είναι κάτοικοι Ολλανδίας, και ηλικίας άνω των 18 ετών. Οι ιδιοκτήτες των καφέ αντιτίθενται στο μέτρο, φοβούμενοι ότι τα θα μειωθούν σημαντικά τα κέρδη τους από τον ναρκοτουρισμό.

«Είναι ένα μέτρο που κάνει διακρίσεις. Πρόκειται για 19 καφέ που επελέγησαν για να αντιπροσωπεύσουν το σύνολο τέτοιων καταστημάτων στη χώρα, όμως πολλά είναι εκείνα που υποστηρίζουν την κίνησή μας», είπε ο Αντρέ Μπέκερς, συνήγορος ενός εκ των 19 εναγόντων και δύο οργανώσεων. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com