Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

WIKILEAKS: Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΡΙΧΤΗΚΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Την τύχη της σορού του Οσάμα μπιν Λάντεν φαίνεται να αμφισβητούν διαβαθμισμένα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αμερικανών αξιωματούχων που υπέκλεψε η ομάδα χάκερ Anonymous και ανάρτησε στην ιστοσελίδα της Wikileaks. Σύμφωνα με τα μηνύματα, ο πρώην ηγέτης της Αλ Κάιντα δεν κηδεύτηκε στη θάλασσα, όπως είχαν ανακοινώσει οι αμερικανικές αρχές, αλλά η σορός του στάλθηκε στην Αμερική για αποτέφρωση...

Όπως προκύπτει από την υποκλαπείσα ηλεκτρονική αλληλογραφία, ο μπιν Λάντεν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κατά την περίφημη επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων με την ονομασία Navy Seals στο καταφύγιό του στην πόλη Αμπόταμπαντ του Πακιστάν και έπειτα φέρεται να μεταφέρθηκε στο αμερικανικό Ινστιτούτο Παθολογίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Βησθεδά για να εξεταστεί και να αποτεφρωθεί.

Τα μηνύματα φέρονται να προέρχονται από την Stratfor, μια οργάνωση η οποία ασχολείται με την μελέτη πληροφοριών ασφαλείας και γεωπολιτικές αναλύσεις - γνωστή και ως «σκιώδης CIA».

Την περασμένη εβδομάδα, οι Anonymous ανακοίνωσαν ότι απέκτησαν πρόσβαση σε 2,7 εκατομμύρια εμπιστευτικά μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και δήλωσαν ότι θα παρέχουν «αποδείξεις για ένα σωρό εγκλήματα». Οι χάκερ δήλωσαν ότι η Stratfor, η οποία έχει την έδρα της στο Τέξας δεν είχε ιδέα από ασφάλεια όσον αφορά τις βάσεις δεδομένων της.

Αφότου σκοτώθηκε ο μπιν Λάντεν στις 2 Μαίου 2011, η κυβέρνηση Ομπάμα δήλωσε ότι η σορός του ρίχτηκε στη θάλασσα, σε μια τελετή σύμφωνη με τις ισλαμικές παραδόσεις, όμως μια σειρά από μηνύματα δείχνει ότι ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Φρεντ Μπάρτον αμφέβαλλε για την επίσημη εκδοχή του συμβάντος.

Οι ισχυρισμοί αναμένεται να δώσουν τροφή σε μυριάδες θεωρίες συνομωσίας, όμως η Stratfor όχι μόνο δήλωσε ενήμερη της κλοπής των δεδομένων της, αλλά ανακοίνωσε ότι ορισμένα από τα μηνύματα πλαστογραφήθηκαν ή διαφοροποιήθηκαν ενώ ορισμένα είναι αυθεντικά - αρνήθηκε όμως σε κάθε περίπτωση να δηλώσει ποια είναι ποια. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com