Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Ο ΜΠΡΕΙΒΙΚ

Με τις κατηγορίες της τρομοκρατικής δράσης και των ανθρωποκτονιών εκ προθέσεως οδηγείται στο εδώλιο ο ακροδεξιός Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ που αιματοκύλισε τη Νορβηγία στις 22 Ιουλίου του 2011 στο «όνομα» της σωτηρίας της χώρας και της Ευρώπης από το Ισλάμ. Οι εισαγγελείς απήγγειλαν επισήμως κατηγορίες στον Μπρέιβικ επτά μήνες μετά το μακελειό στην Ουτόγια...

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν επισήμως κατά του Μπρέιβικ που σκότωσε 77 ανθρώπους το περασμένο καλοκαίρι στη Νορβηγία επισύρουν ποινή κάθειρξης 21 ετών - ποινή ανανεώσιμη όσο ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος - εκτός και αν θεωρηθεί ότι δεν έχει ικανότητα καταλογισμού, περίπτωση κατά την οποία θα του επιβληθεί κράτηση σε ψυχιατρικό ίδρυμα, ίσως και ισόβια.

Στη βάση ψυχιατρικής έκθεσης που είχε ζητηθεί, η εισαγγελία θεωρεί τον Μπρέιβικ ψυχικά ασθενή και θα επιδιώξει αντί της φυλάκισης τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Ωστόσο, οι ειδικοί είναι διχασμένοι ως προς την ψυχική κατάσταση του Μπρέιβικ.

Το κατηγορητήριο αναγνώσθηκε στον Μπέρινγκ Μπράιβικ στη φυλακή του Ιλα, κοντά στο Όσλο, όπου κρατείται προσωρινά εν αναμονή της έναρξης της δίκης του.

«Ήταν απολύτως ήρεμος» δήλωσε ο Τόρε Γιο Νίλσεν, ένας από τους αξιωματικούς της αστυνομίας που του γνωστοποίησαν τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Η δίκη του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ αρχίζει στις 16 Απριλίου.

Η εισαγγελία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα έτοιμη να αναγνωρίσει ότι ο Μπέρινγκ δεν είναι ποινικά υπεύθυνος για τις πράξεις του, εκτός και αν υπάρξουν νέα στοιχεία που θα ανατρέπουν την ψυχιατρική του αξιολόγηση μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com