Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

ΣΥΡΙΑ: ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΟΡΟΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Οι συριακές Αρχές βρήκαν τις σορούς της αμερικανίδας δημοσιογράφου Μαρί Κόλβιν και του γάλλου φωτογράφου Ρεμί Οσλίκ στη συνοικία Μπάμπα Αμρ της Χομς, η οποία ανακατελήφθη από τον τακτικό στρατό, ανακοίνωσε το συριακό υπουργείο Εξωτερικών...

"Οι αρμόδιες Αρχές μπόρεσαν, για ανθρωπιστικούς λόγους και έπειτα από μεγάλη προσπάθεια, να εντοπίσουν τις σορούς των δύο δημοσιογράφων, της Αμερικανίδας Μαρί Κόλβιν και του Γάλλου Ρεμί Οσλίκ, θαμμένες στην περιοχή που ελεγχόταν από ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες στην Μπάμπα Αμρ στη Χομς", δήλωσε υπεύθυνη πηγή στο συριακό υπουργείο Εξωτερικών, την οποία επικαλείται το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Οι δύο δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν την Τετάρτη κατά το βομβαρδισμό ενός κέντρου Τύπου που είχαν στήσει οι αντάρτες στην Μπάμπα Αμρ και το οποίο βομβαρδίστηκε από το στρατό.

Κάνοντας λόγο για την ανακάλυψη ενός τρίτου πτώματος, η υπεύθυνη πηγή μίλησε για τον ισπανό δημοσιογράφο Χαβιέρ Εσπινόσα, αλλά αυτός ο τελευταίος, σύμφωνα με την εφημερίδα του, την "El Mundo", κατάφερε να φτάσει την Τετάρτη στο Λίβανο και "η κατάσταση της υγείας του είναι τέλεια". Βγήκε σώος και αβλαβής από το βομβαρδισμό της Τετάρτης κατά τον οποίο σκοτώθηκαν οι δύο συνάδελφοί του.

Ο Ινιάκι Γκιλ, αναπληρωτής διευθυντής της "El Mondo", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: "Είναι αδύνατον. Μίλησα μαζί του σήμερα το πρωί και σήμερα το απόγευμα. Είναι στη Βηρυτό".

Οι τρεις σοροί θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Δαμασκού όπου θα εξεταστούν από ιατροδικαστή. Η Συρία θα ζητήσει δείγματα DNA από τις αντίστοιχες χώρες τους για να ταυτοποιήσει τις σορούς, οι οποίες θα παραδοθούν στη συνέχεια στις πρεσβείες της Πολωνίας, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Ισπανίας παρουσία εκπροσώπων της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) και της Αραβικής Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, διευκρινίσθηκε από το υπουργείο.

"Η Συρία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και ελπίζει ότι ξένοι πολίτες δεν θα μπαίνουν παρανόμως στο συριακό έδαφος και θα πηγαίνουν στις περιοχές όπου βρίσκονται ένοπλοι τρομοκράτες", αναφέρεται στην ανακοίνωση. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com