Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΚΑΤΕΦΥΓΕ ΣΕ ΜΠΙΣΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Μάλλον αφιλόξενη υποδοχή επιφύλαξαν στον Νικολά Σαρκοζί ορισμένοι κάτοικοι της πόλης Μπαγιόν, στο γαλλικό κομμάτι της χώρας των Βάσκων, στο πλαίσιο επίσκεψής του ενόψει της προεκλογικής του εκστρατείας. Εκατοντάδες θυμωμένοι διαδηλωτές γιούχαραν τον γάλλο πρόεδρο, του φώναζαν προσβολές και του ζητούσαν να φύγει, αναγκάζοντάς τον να αναζητήσει καταφύγιο σε ένα καφέ-μπιστρό...

Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους - κάποιοι από τους οποίους ήταν βάσκοι εθνικιστές- πέταξαν αυγά στο καφέ, το οποίο φρουρούνταν από βαριά οπλισμένες αστυνομικές μονάδες. Ο Σαρκοζί αποκήρυξε «τη βία μιας μειονότητας και την απαράδεκτη συμπεριφορά της» και παρέμεινε στο καφέ-μπιστρό επί μία ώρα.

«Εδώ, βρισκόμαστε στη Γαλλία, στην επικράτεια της Γαλλικής Δημοκρατίας και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πηγαίνει οπουδήποτε. Και αν αυτό δεν ευχαριστεί μια μειονότητα ταραχοποιών, κακό δικό τους. Λυπάμαι που βλέπω τους σοσιαλιστές υπέρμαχους του Φρανσουά Ολάντ να σχετίζονται με βάσκους αυτονομιστές σε βίαιες διαδηλώσεις για να τρομοκρατήσουν απλούς ανθρώπους που θέλουν απλώς ένα πράγμα:να με συναντήσουν και να μιλήσουν μαζί μου.», δήλωσε ο Σαρκοζί.

Οι ιστορικοί, στενοί δρόμοι της Μπαγιόν ήταν γεμάτοι από υποστηρικτές και διαδηλωτές που ακολουθούσαν τον Σαρκοζί στην επίσκεψή του. Ενταση δημιουργήθηκε όταν Βάσκοι αυτονομιστές άρχισαν του πετάνε φυλλάδια που ζητούσαν μεγαλύτερη αυτονομία για τους Βάσκους, ενώ σε αυτούς προστέθηκαν και άλλοι που κρατούσαν πορτρέτα του σοσιαλιστή Ολάντ.

Ανώτερο στέλεχος της ομάδας που είναι επιφορτισμένη με την προεκλογική καμπάνια του Ολάντ δήλωσε ότι το Σοσιαλιστικό κόμμα καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας και ότι κανένας σοσιαλιστής δεν ενεπλάκη στο επεισόδιο της Μπαγιόν.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Σαρκοζί κλείνει την ψαλίδα που τον χωρίζει στον πρώτο γύρο των εκλογών με τον Ολάντ, αλλά τον εμφανίζουν να μένει πολύ πίσω στον δεύτερο γύρο. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com