Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΕΝΤΟΣ ΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

Το τελικό χρηματοδοτικό σχήμα του νέου προγράμματος, το οποίο διαμορφώθηκε χθες (Δευτέρα) στο επίπεδο του Eurogroup, αναμένεται να οριστικοποιηθεί από πλευράς ΔΝΤ στη μεθαυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών...

Ο κ. Βενιζέλος, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, μετά τις συνεδριάσεις του Eurogroup χθες και του Ecofin σήμερα, δήλωσε τα εξής: «Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του PSI, την έγκριση του νέου προγράμματος από τη Βουλή και την έγκριση και υπογραφή του μεγαλύτερου μέρους της δέσμης των δανειακών συμβάσεων μεταξύ της Ελλάδας και του EFSF, διαμορφώθηκε χθες, στο επίπεδο του Eurogroup, το τελικό χρηματοδοτικό σχήμα του νέου προγράμματος το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί από πλευράς ΔΝΤ στη μεθαυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου.

»Πέραν των 130 δισ. ευρώ του νέου προγράμματος, στα οποία πρέπει να προστεθούν τα 34,5 δισ. ευρώ, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της Ελλάδος από το αρχικό πρόγραμμα, αναμένεται να προστεθούν και άλλα 8,2 δισ. ευρώ προερχόμενα από το ΔΝΤ, τα οποία τελούν υπό την έγκριση του Δ.Σ του ΔΝΤ, όπως ανακοίνωσε η κα Λαγκάρντ στο Eurogroup και τα οποία θα είναι διαθέσιμα για το 2015, πέραν δηλαδή της περιόδου του προγράμματος.

»Άρα, θα βρίσκονται στη διάθεση της Ελλάδας για την περίοδο από τώρα ως το τέλος του 2015, 130 δισ. ευρώ, συν 34,5 δισ. ευρώ, συν 8,2 δισ. ευρώ. Κατόπιν αυτού και προκειμένου να επισπευστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης, θα πρέπει να εγκριθεί και να υπογραφεί την Πέμπτη και η τελευταία δανειακή σύμβαση που συνιστά τμήμα της δέσμης των συμβάσεων του νέου προγράμματος».

Ο κ. Βενιζέλος θα εισηγηθεί τα σχετικά με την έγκρισή της αύριο, στο Υπουργικό Συμβούλιο. Πηγή: kathimerini.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com