Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ, ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ ΣΕ ΚΑΛΟΛΙΜΝΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

Φωτοβολταϊκά και μονάδες αφαλάτωσης διαθέτει το νέο στρατιωτικό φυλάκιο στον Άγιο Νικόλαο Καλολίμνου, ενώ στο Φαρμακονήσι εγκαταστάθηκαν ανεμογεννήτριες για την παραγωγή καθαρής ενέργειας...

Οι τεχνολογίες αυτές παρέχουν στις δυο μικρονησίδες σχετική ενεργειακή αυτονομία όλο το 24ωρο, αλλά και σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης για το προσωπικό που στελεχώνει τις στρατιωτικές μονάδες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tanea.gr, στην Καλόλιμνο έχουν εγκατασταθεί τρείς ανεμογεννήτριες και τρείς συστοιχίες φωτοβολταϊκών, συνολικής ισχύος 22,5 KW, ενώ στο Φαρμακονήσι εγκαταστάθηκαν πέντε ανεμογεννήτριες και τρείς συστοιχίες φωτοβολταϊκών, με την ίδια ισχύ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μέχρι σήμερα η εξασφάλιση ηλεκτρικής ενέργειας στις μικρονησίδες γινόταν με την χρήση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, μια διαδικασία που απαιτούσε συνεχή μεταφορά καυσίμου για τα ζεύγη, ενώ συχνά παρουσιάζονταν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Εκτός από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Καλόλιμνο και στο Φαρμακονήσι έχουν επίσης εγκατασταθεί μονάδες αφαλάτωσης νερού, με τις οποίες εξασφαλίζεται αυτάρκεια των φυλακίων σε νερό και εξοικονόμηση χρημάτων αφού μέχρι τώρα η παροχή νερού γινόταν με υδροφόρα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Πηγή: econews.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com