Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΙΚΣ

Κορίτσια. Πολλά κορίτσια. Κορίτσια ημίγυμνα, κορίτσια προκλητικά, κορίτσια με υπερφυσικές ικανότητες...

Η - έντυπη - ποπ κουλτούρα έχει μια αδυναμία στα κορίτσια. Και ο γνωστός και αγαπημένος του ελληνικού κοινού ιταλός κομίστας Μίλο Μανάρα έχει ακόμη μεγαλύτερη. Οταν λοιπόν θα είναι ο επίσημος προσκεκλημένος του φετινού Comicdom Con Athens, που ως επιτυχημένος θεσμός έφτασε αισίως στην 7η διοργάνωσή του, θα δώσει και το σύνθημα: κορίτσια!

Επί ένα τριήμερο, από την Παρασκευή 30 Μαρτίου, στην Ελληνοαμερικανική Ενωση της οδού Μασσαλίας, τα κορίτσια γνωστών, καταξιωμένων, νεότερων και ανερχόμενων μετρ των κόμικς θα δίνουν στη μεγάλη γιορτή του έντυπου σκίτσου της Αθήνας το «παρών», αλλά θα συναντούν στα ίδια μέρη και το Supergirl - και τους άλλους υπερήρωες - του ανερχόμενου τούρκου κομίστα Γιλντιράι Τσινάρ, το Tank Girl του βρετανού σχεδιαστή Ρούφους Ντέιγκλο, τα σενάρια του Βρετανού Μάικ Κάρεϊ (Χ-Men Legacy, The Unwritten) αλλά και τις ζοφερές ιστορίες και τις ματωμένες φιγούρες του ανεξάρτητου αμερικανού σχεδιαστή Ντάγκλας Πάσκιεβιτς (Arsenic Lullaby). Στα ίδια λημέρια θα κινηθεί και η βρετανίδα εικονογράφος Ζάρα Σλέιτερι (Sketches by Boz).

Η ένατη τέχνη, όπως έχουν αποκληθεί τα κόμικς, έχει ως γνωστόν και κινούμενη εκδοχή, τα καρτούν. Αυτή η μορφή είναι και η πρόταση του φετινού Comicdom Con Athens για τους μικρούς, πέρα από τα σεμινάρια εξοικείωσης με τα κόμικς μέσα από δημιουργικό παιχνίδι: στο πρόγραμμα είναι η προβολή της πρόσφατης κινηματογραφικής παραγωγής «Εγώ, ο απαισιότατος», αλλά και ένα παράξενο πορτοκαλί πλάσμα με μουστάκια, με το όνομα Lorax - η ταινία που θα βγει στις ελληνικές αίθουσες από 4 Απριλίου θα προβληθεί σε αβάν πρεμιέρ στο φεστιβάλ.

Η φετινή έκθεση έχει τίτλο «2000 A.D.: The Judge Dredd Revolution» και είναι αφιερωμένη στην ιστορική βρετανική ανθολογία «2000 A.D.», η οποία από το 1977 είναι το «σπίτι» του δικαστή Ντρεντ (που έγινε και ταινία με τον Σιλβέστερ Σταλόνε και φέτος θα κυκλοφορήσει μια ακόμη κινηματογραφική περιπέτειά του με τον Αυστραλό Καρλ Ερμπαν).

Στον ίδιο χώρο που θα «κυκλοφορούν» τα προκλητικά κορίτσια του βετεράνου Μανάρα και των άλλων, θα υπάρχουν όμως και εργαστήρια για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, μπαζάρ ελληνικών καταστημάτων κόμικς και εκδοτών, ενώ θα απονεμηθούν και τα βραβεία Comicdom Awards σε έλληνες δημιουργούς. Τέλος, για δεύτερη χρονιά θα διοργανωθεί ο επιτυχημένος διαγωνισμός Cosplay - ή, αλλιώς, ντυθείτε πλάσματα των κόμικς. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com