Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 22% ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ

Μειωμένα κατά 22% θα είναι από τις 12 Μαρτίου, τα 14 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος ανεργίας, σύμφωνα με Kοινή Yπουργική Aπόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, που υπεγράφη την Πέμπτη εσπευσμένα, λόγω Eurogroup...

Όπως εξηγούσαν πηγές του υπουργείου Εργασίας, η υπογραφή της απόφασης θεωρήθηκε επιβεβλημένη εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup, στην οποία συζητείται η κατ' αρχήν, επικύρωση του νέου ελληνικού προγράμματος και της νέας δανειακής σύμβασης των 130 δισ. ευρώ.

Στο εξής, το βασικό επίδομα ανεργίας θα υπολογίζεται με βάση το μειωμένο ημερομίσθιο, που προβλέπει το νέο μνημόνιο και θα ανέρχεται στα 359 ευρώ.

Παρά τις πληροφορίες, τις οποίες χθες (Τετάρτη) επιβεβαίωσε εμμέσως ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης, ότι κάποιες κατηγορίες ανέργων θα γλίτωναν τη μείωση, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στην τελική απόφαση.

Ωστόσο, η ελπίδα διατηρείται αφού τις επόμενες μέρες επίκειται για το θέμα συνάντηση των αρμόδιων υπουργών με την τρόικα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με την Τρόικα, στην οποία θα εξετασθούν ειδικές ρυθμίσεις για ορισμένες κατηγορίες επιδομάτων.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης δήλωσε χθες, Τετάρτη, στη Βουλή ότι καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε το επίδομα ανεργίας να μην μειωθεί για όλες τις κατηγορίες ανέργων, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να κάνει ανακοινώσεις, αλλά αυτό θα γίνει σύντομα. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com