Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 20 ΥΠΟΠΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΛΟΥΖΗ

Η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις περίπου 20 υπόπτων σε κύκλους φανατικών ισλαμιστών, ειδικά στην περιοχή της Τουλούζης, μια εβδομάδα μετά το θάνατο του Μοχάμεντ Μερά, ο οποίος δολοφόνησε επτά άτομα και ενδέχεται να είχε συνεργούς...

Λίγο μετά το θάνατο του Μερά στις 22 Μαρτίου, ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν είχε δηλώσει πως οι έρευνες στρέφονται στην αναζήτηση των τυχών συνεργών του.

Ο γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έχει ζητήσει από την αστυνομία να εκτιμήσει την επικινδυνότητα ατόμων που είναι γνωστά για την συμπάθειά τους προς το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Η τεράστια αυτή επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τους άντρες της Κεντρικής Διεύθυνσης Εσωτερικών Πληροφοριών (DCRI) με τη συνεργασία, για ορισμένους στόχους, της επίλεκτης μονάδας της γαλλικής αστυνομίας, της Raid.

Η επιχείρηση επικεντρώθηκε στην συνοικία Μιρέλ της Τουλούζης, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις έρευνες.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αστυνομικές έρευνες διεξήχθησαν και στην ευρύτερη περιοχή της Νάντης.

Ο Μοχάμεντ Μερά κηδεύτηκε χθες αργά το απόγευμα στο μουσουλμανικό τομέα του κοιμητηρίου Κορνμπαριέ στην Τουλούζη, παρουσία τριάντα νέων, αλλά κανενός μέλους της οικογένειάς του. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com