Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

ΣΟΚ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΨΑΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥΣ

Τέσσερις έφηβοι ηλικίας 15 ως 17 ετών ομολόγησαν ότι εκτέλεσαν εν ψυχρώ ένα συμμαθητή τους με δύο σφαίρες στο κεφάλι πριν κάψουν το πτώμα του σε ένα δάσος στη δυτική Γαλλία, επειδή φοβούνταν ότι θα τους κατέδιδε για μια διάρρηξη...

Οι τέσσερις ανήλικοι οδηγήθηκαν την Πέμπτη στο δικαστικό μέγαρο της Ρουέν, στη βορειοδυτική Γαλλία, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δολοφονία και προφυλακίστηκαν, έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Εάν καταδικαστούν, κινδυνεύουν με ποινή κάθειρξης 20 ετών, ενώ έχουν το ελαφρυντικό ότι είναι ανήλικοι.

"Πρόκειται για μια δολοφονία, κάτι που είχε προμελετηθεί", είχε δηλώσει μερικές ώρες νωρίτερα ο εισαγγελέας της Ρουέν Μισέλ Σαντίγ. "Έχουμε ομολογίες και υλικά στοιχεία".

Το πτώμα του θύματός τους, ενός 17χρονου έφηβου, βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ενώ καιγόταν, από άνδρες της εθνικής υπηρεσίας θηροφυλακής.

Η ανακάλυψη στον τόπο του εγκλήματος του κινητού τηλεφώνου του θύματος και ενός κομματιού από την τραπεζική κάρτα του επέτρεψε στους άνδρες της διεύθυνσης ερευνών της Χωροφυλακής της Ρουέν να εντοπίσουν τις παρέες του.

"Τον παρέσυραν σε μια αληθινή ενέδρα", δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Ιγκ Ζανέν της Χωροφυλακής της Ρουέν.

Όταν τέθηκαν υπό κράτηση την Τρίτη, μερικές ώρες μετά το έγκλημα, οι τέσσερις νέοι είπαν ότι αποφάσισαν να απαλλαγούν από το συμμαθητή τους, επειδή φοβούνταν ότι θα τους κατέδιδε για μια διάρρηξη που είχε γίνει στις αρχές Μαρτίου.

Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, ένα πιστόλι 5,5 χιλιοστών, προερχόταν από τη διάρρηξη αυτή. Βρέθηκε σε γειτονική λίμνη, έπειτα από υπόδειξη των τεσσάρων νεαρών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι νεαροί είχαν προγραμματίσει την εκτέλεση: είχαν καλέσει επανειλημμένα το μελλοντικό θύμα τους στο κινητό τηλέφωνό του και ένας απ' αυτούς είχε πάει να τον πάρει με σκούτερ για να τον οδηγήσει στον τόπο του εγκλήματος, σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη Ζανέν.

Μόλις έφτασε το θύμα τους, το έβαλαν να καθίσει σε ένα κορμό και το σκότωσαν με δύο σφαίρες στον αυχένα, πριν ρίξουν στο σώμα του βενζίνη και το κάψουν, διευκρίνισε η εισαγγελέας της Ντιέπ.

"Οι δύο πυροβολισμοί ρίχτηκαν από διαφορετικά πρόσωπα και ένας μόνον ήταν θανάσιμος", διευκρίνισε.

"Εκτέλεσαν τον Αλεξάντρ όπως εκτελούν ένα σκυλί", είπε η Άννα Κασταλντό, η μητέρα του θύματος, βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο της Ρουέν.

Οι τέσσερις νέοι, οι οποίοι κατοικούν στο χωριό Λα Φεγί (1.100 κάτοικοι) ή στα περίχωρά του, δεν είχαν προηγούμενα με τη δικαιοσύνη. Ανά δύο είναι αδέλφια, ηλικίας 15 και 17 ετών, και πήγαιναν στο ίδιο σχολείο με το θύμα τους.

"Το Λα Φεγί είναι ένα ήσυχο χωριό. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε", είπε ο Πασκάλ Λεγκέ, ο δήμαρχος του χωριού.


Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com