Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 110 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΒΥΘΙΣΗ ΦΕΡΙ-ΜΠΟΤ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ

Σε τουλάχιστον 110 νεκρούς ανέρχεται ο απολογισμός τραγικού δυστυχήματος δστο Μπαγκλαντές, όταν φέρι-μποτ βυθίστε μετά από τη σύγκρουσή του με μια φορτηγίδα. Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς αρκετοί επιβαίνοντες συνεχίζουν να αγνοούνται...

Το πορθμείο MV Shariatpur-1, στο οποίο επέβαιναν πάνω από 250 άνθρωποι, επιβάτες και πλήρωμα, αναποδογύρισε στον ποταμό Μέγκνα, περίπου 50 χλμ. νότια της πρωτεύουσας. Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό την Ντάκα.

Περίπου 80 επιβάτες κατάφεραν να κολυμπήσουν ως τις όχθες του ποταμού ή διασώθηκαν από παραπλέοντα σκάφη λίγη ώρα μετά το δυστύχημα, είπαν αξιωματούχοι και μετέδωσαν ΜΜΕ.

Σωστικά σκάφη ανέλκυσαν το σκάφος από βάθος περίπου 20 μέτρων. Ορισμένες σοροί επιβατών βγήκαν στην επιφάνεια μαζί με το πλοίο. «Πτώματα έβγαιναν στην επιφάνεια το ένα μετά το άλλο», είπε ο Άμπντουλ Μπάρεκ, αυτόπτης μάρτυρας.

Ο Αζιζούλ Άλαμ, ένας αξιωματούχος στην περιοχή, είπε στους δημοσιογράφους ότι βάσει των πληροφοριών που έχουν δώσει συγγενείς τουλάχιστον 61 άνθρωποι αγνοούνται.

Τα φέρι μεταφέρουν πολύ συχνά υπεράριθμους επιβάτες και σπανίως ελέγχονται στο Μπανγκλαντές, όπου υπάρχει ένα εκτενές δίκτυο ποταμών. Εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε δυστυχήματα κάθε χρόνο. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com