Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

FITCH: ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ...

Ο Ντέιβιντ Ράιλι, επικεφαλής του τμήματος αξιολόγησης κρατών του οίκου Fitch Ratings, εκτίμησε σήμερα πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης...

Ο Ράιλι σημείωσε ότι σε ενδεχόμενη μη ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να διαλυθεί η ευρωζώνη, της οποία την επιβίωση συνέδεσε κυρίως με τις εξελίξεις στην Ιταλία.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου τής ΕΚΤ Έβαλντ Νοβότνι, σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία της Αυστρίας, τόνισε πως «η πολιτική της Ευρωζώνης θεωρεί ως δεδομένο ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι μέλος στη Ζώνη του Ευρώ, αυτό, όμως, προϋποθέτει μια σειρά μέτρων, τόσο από την πλευρά της Ελλάδας όσο και από την πλευρά των άλλων χωρών- μελών της Ευρωζώνης».

Ο Νοβότνι εξέφρασε την ελπίδα πως αυτά τα μέτρα θα ληφθούν, χωρίς όμως να εκφράζει βεβαιότητα. Καταλήγοντας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμφώνου, που θα υποχρεώνει τις χώρες- μέλη σε περισσότερη δημοσιονομική πειθαρχία.


Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ ζήτησε βελτίωση της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της στην ευρωζώνη.

Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν σημείωσε πως αυτές πρέπει να επιταχυνθούν και αυτό, όπως είπε, «θα συζητηθεί σε όλα τα επίπεδα» της ΕΕ, βάσει των εκθέσεων της τρόικας.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με γερμανούς αξιωματούχους η έκθεση της τρόικας θα δημοσιοποιηθεί το αργότερο την Κυριακή. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com