Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ BRISTOL ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑ

Το δικό τους τοπικό νόμισμα αποφάσισαν να δημιουργήσουν έμποροι του Bristol στην Αγγλία, με σκοπό την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Η ομάδα εμπόρων έχει την στήριξη της πιστωτικής ένωσης του Bristol και του Δημοτικού Συμβουλίου...

Η «Bristol Pound», λίρα του Bristol, θα τυπωθεί σε χαρτονομίσματα, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ηλεκτρονικές συναλλαγές. Όπως σημειώνει το BBC υπάρχουν και άλλα τοπικά νομίσματα στη Βρετανία, ωστόσο είναι το πρώτο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή τοπικών φόρων των επιχειρήσεων.

«Οι μεγάλες επιχειρήσεις το μόνο που κάνουν είναι να μαζεύουν τα χρήματα από τις τοπικές αγορές. Τα χρήματα μπαίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και από πάνε εκτός Λονδίνου και σε offshore», δήλωσε στο BBC ο Ciaran Mundy, επικεφαλής του εγχειρήματος της λίρας του Bristol.
Με τη λίρα του Bristol τα χρήματα παραμένουν στην τοπική αγορά. Ήδη περισσότερες από 100 επιχειρήσεις έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συμμετέχουν σε αυτό το σχέδιο.

Αρχικά η λίρα του Bristol θα τυπωθεί σε χαρτονομίσματα των 1, 5, 10 και 20 λιρών και σε ισοτιμία 1 προς 1 με την Στερλίνα. Τα χαρτονομίσματα θα εκδοθούν από την Bristol Credit Union, ενώ εγγυητής είναι η Financial Services Authority, η ρυθμιστική αρχή που εποπτεύει τις τράπεζες και τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα στη Μεγάλη Βρετανία.Οι «Bristolians» καλούνται να βοηθήσουν στο σχεδιασμό του νέου νομίσματος, με τους διοργανωτές να έχουν φτιάξει το πρώτο λογότυπο, αλλά και κάποια χαρακτηριστικά ασφαλείας, ώστε να εμποδίσουν την πλαστογράφηση του. Όμως το πρόσωπο που θα τυπωθεί στο νόμισμα ακόμα δεν έχει αποφασισθεί.

Αυτό θα το αποφασίσουν οι «Bristolians». «Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση. Θα μπορούσε να είναι κάποιος διάσημος άνθρωπος ή απλά ένα σχέδιο που οι Bristolians θεωρούν πως αντανακλά τις αξίες της πόλης», σημειώνει η Adele Graham, σχεδιάστρια του χαρτονομίσματος. Οι ντόπιοι καταθέτουν τις ιδέες τους στην ιστοσελίδα της «Bristol Pound», με τον διαγωνισμό να ολοκληρώνεται στο τέλος Φεβρουαρίου. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com