Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Εξαίρεση των πραγματικά καινοτόμων φαρμάκων από την πρόβλεψη της διάταξης περί κάλυψης του κόστους τους από τα ασφαλιστικά ταμεία υπό την προϋπόθεση ότι χορηγούνται από τα Ταμεία ικανού αριθμού χωρών της ΕΕ εξετάζεται από το υπουργείο Υγείας...

Η αρχική πρόβλεψη του μνημονίου ήταν για 18 χώρες-μέλη και μετά τις διαπραγματεύσεις της Τρίτης με την τρόικα περιορίζονται σε 12.

Η ρύθμιση, στην οποία φαίνεται να συναινεί το υπουργείο Υγείας, έχει στόχο να μην στερηθούν πάσχοντες από χρόνια νοσήματα και σοβαρές παθήσεις αναγκαία - και πανάκριβα σήμερα - φάρμακα, τα οποία θα καλούνταν να πληρώνουν από την τσέπη τους. Τα φάρμακα αυτά θα συνεχίσουν να καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία με την έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων.

Εν τω μεταξύ ενώ συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής ο εφαρμοστικός νόμος, με τον διάλογο να επικεντρώνεται αφενός στα γενόσημα φάρμακα και αφετέρου στην απελευθέρωση του ωράριου των φαρμακείων, σε εξέλιξη βρίσκεται στο ξενοδοχείο President και η συνεδρίαση των γιατρών της Αθήνας, οι οποίοι εναντιώνονται στη διάταξη περί συνταγογράφησης όχι του φαρμάκου αλλά της δραστικής ουσίας, με βάση την οποία ο φαρμακοποιός θα δίνει στον ασφαλισμένο το φθηνότερο σκεύασμα.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι φάρμακα μπορούν να γράφουν μόνον οι ίδιοι, οι οποίοι έχουν και την ευθύνη να καθοδηγούν τους ασθενείς και όχι να τα επιλέγουν με μόνο κριτήριο το κόστος οι φαρμακοποιοί, καθώς ένα φάρμακο δεν είναι μόνον η δραστική ουσία, αλλά τα έκδοχα και τα υπόλοιπα συστατικά του. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com