Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΟΜΠΑΜΑ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΡΟΙΣΟΥΣ

Την αύξηση της φορολογίας για τους εκατομμυριούχους σε κατ' ελάχιστον 30% προβλέπει νόμος που τέθηκε σε συζήτηση στη Γερουσία και υποστηρίζεται από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα - έχει ονομαστεί "φόρος Μπάφετ", από τον φερώνυμο δισεκατομμυριούχο επενδυτή...

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί την δεύτερη προσπάθεια του Ομπάμα ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου να τονίσει το είδος των αδικιών που δηλώνει ότι αντιπροσωπεύει η "ανωμαλία" της περίπτωσης Μπάφετ: ότι δηλαδή ο δισεκατομμυριούχος, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, πληρώνει φόρο με χαμηλότερο συντελεστή από ό,τι όσοι εργάζονται γι' αυτόν.

Ο νόμος που εισηγήθηκε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Σέλντον Ουάιτχαους πάντως δεν έχει σχεδόν καμιά πιθανότητα να εγκριθεί φέτος, αφού η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να επιτρέψει την αύξηση της φορολογίας.

"Ο πρόεδρος προσπαθεί απελπισμένα να εκτρέψει την προσοχή από την αποτυχημένη οικονομική πολιτική του", δήλωσε ο Κέβιν Σμιθ, εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικάνου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ.

"Εμείς εστιάζουμε στη φορολογία που αυξάνει τις θέσεις εργασίες, όχι στα ηχηρά λόγια", πρόσθεσε.

Ο Μπάφετ, φορολογείται με 15% επί των κερδών των επενδύσεών του και των μερισμάτων του.

Την ίδια ώρα κατηγορία εισοδήματος της γραμματέως του φορολογείται με συντελεστή 35% .

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρόεδρος Μιτ Ρόμνεϊ - ένας από τους πλουσιότερους Αμερικανούς - αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές δηλώσεις του προσφάτως. Προέκυψαν στοιχεία για φορολόγηση των εισοδημάτων σε ποσοστό 13,9% το 2010 και 15,4% πέρυσι, καθώς είχε επιστροφή.

Ο πρόεδρος Ομπάμα έδωσε έμφαση στο ζήτημα της φορολογικής δικαιοσύνης όταν προ ημερών εκφώνησε, όπως κάθε αρχή έτους, την ομιλία "Η κατάσταση της Ένωσης".

Τα έσοδα που θα απέφερε ο φόρος - εάν εγκρινόταν - δεν έχουν ακόμα υπολογιστεί επακριβώς αλλά σύμφωνα με τον εισηγητή του θα ανέρχονταν σε 40-50 δισ. δολάρια. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com