Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στην Αίγυπτο σε επεισόδια που ακολούθησαν το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ...

Οι τελευταίες πληροφορίες από την κρατική τηλεόραση μιλούν για 73 νεκρούς και ένα μεγάλο αριθμό τραυματιών.

Οι αρχικές αναφορές μιλούσαν για πέντε νεκρούς αλλά ο αριθμός τους αναθεωρήθηκε δραματικά προς τα πάνω από το υπουργείο Υγείας.

Τα επεισόδια έγιναν μεταξύ οπαδών των ομάδων Αλ-Μασρί και Αλ-Αχλί που έληξε 3-1, μία σπάνια νίκη για την Αλ-Μασρί, την οποία οι οπαδοί προσπαθησαν να γιορτάσουν με έντονο τρόπο.

Οπαδοί της Αλ-Μάσρι πέταξαν πέτρες, βεγγαλικά και μπουκάλια τραυματίζοντας παίκτες και άλλους θεατές. Οι ποδοσφαιριστές μεταφέρθηκαν γρήγορα στα αποδυτήρια αλλά οι χιλιάδες θεατές άρχισαν να συμπλέκονται άγρια.


Όπως αναφέρει το Associated Press κάποιοι από τους νεκρούς είναι άνδρες των σωμάτων ασφάλειας, που δεν φαίνεται να έκαναν κάτι για να αποτρέψουν ή να σταματήσουν τα επεισόδια, δεν είναι όμως σαφές πώς έχασαν τη ζωή τους αυτοί ή τα άλλα θύματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι τραυματίες, που είναι εκατοντάδες, έχουν χτυπηθεί από μαχαίρι.

Όταν έγινε γνωστή η είδηση των φονικών επεισοδίων στο Πορτ Σάιντ σημειώθηκαν επεισόδια στο Κάιρο ενώ ακυρώθηκε ένα άλλο παιχνίδι. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com