Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΟΥΣ 112 ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΛΟΓΩ ΨΥΧΟΥΣ

Σε κλοιό χιονιά, χαμηλών θερμοκρασιών και σοβαρών προβλημάτων βρίσκεται σχεδόν όλη η Ευρώπη λόγω του ψυχρού κύματος που ενέσκηψε από τη Σιβηρία. Δεκάδες είναι τα θύματα - έφθασαν τα 112 από το Σαββατοκύριακο μέχρι σήμερα, κυρίως στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, οι περισσότεροι ήταν άστεγοι ή ηλικιωμένοι. Το δριμύ ψύχος σε μεγάλα τμήματα της Ευρώπης και ειδικότερα στα νοτιοανατολικά θα εξακολουθήσει τις επόμενες ημέρες, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι...

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Στην Ουκρανία εντοπίζονται μέχρι στιγμής τα σοβαρότερα προβλήματα από το κύμα ψύχους, με τις θερμοκρασίες να κατεβαίνουν έως τους -33 βαθμούς Κελσίου.

Είκοσι άνθρωποι υπέκυψαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες από το κρύο, ανεβάζοντας σε 63 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του ψύχους την τελευταία εβδομάδα, ανακοινώθηκε από τις ουκρανικές Αρχές.

Για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από το ψύχος, οι Αρχές έχουν στήσει περίπου 2.000 θερμαινόμενες σκηνές.

Τα δύο τρίτα όσων έχασαν τη ζωή τους από το ψύχος, εντοπίστηκαν σε δρόμους, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την περασμένη Παρασκευή, σχεδόν 1.150 Ουκρανοί έχουν ζητήσει ιατρική βοήθεια εξαιτίας κρυοπαγημάτων και υποθερμίας και 945 εξ αυτών χρειάστηκε να νοσηλευθούν.

Περισσότερα από 14.000 σχολεία (σε σύνολο 20.000) έκλεισαν λόγω του ψύχους, με αποτέλεσμα περίπου 2,8 εκατομμύρια μαθητές να βρίσκονται σε υποχρεωτικές διακοπές, ανακοίνωσε το το ουκρανικό υπουργείο Παιδείας.

Οι Αρχές έχουν ήδη ανοίξει περισσότερα από 2.100 κέντρα αρωγής σ' όλη τη χώρα, όπου μπορεί κανείς να ζεσταθεί και να φάει. Άλλα 100 πρόκειται να ανοίξουν τις επόμενες ημέρες, διευκρινίστηκε από το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

ΠΟΛΩΝΙΑ

Ακόμα εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο το τελευταίο 24ωρο στην Πολωνία, όπου οι θερμοκρασίες έφτασαν τους -32 βαθμούς Κελσίου.

Τα περισσότερα θύματα ήταν άστεγοι. Συνολικά από την περασμένη Παρασκευή όταν άρχισε το κύμα ψύχους, 29 άνθρωποι έχουν πεθάνει από υποθερμία.

ΣΕΡΒΙΑ

Στη Σερβία σχεδόν 11.000 κάτοικοι είναι αποκλεισμένοι λόγων των σφοδρών χιονοπτώσεων που πλήττουν τη χώρα. Έξι είναι μέχρι στιγμής τα θύματα του ψύχους, ενώ ένας άνθρωπος αγνοείται.

«Αυτή τη στιγμή 6.500 νοικοκυριά έχουν αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο, δηλαδή 11.000 άνθρωποι. Πρόσθετα μηχανήματα θα σταλούν στα μέρη που πλήττονται, καθώς προβλέπεται συνέχιση των χιονοπτώσεων» ανέφερε ο επικεφαλής του Τομέα Εκτάκτων Καταστάσεων του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας, Πρέντραγκ Μάριτς.
Οι θερμοκρασίες διατηρούνται και σήμερα σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε ολόκληρη τη χώρα. Στην περιοχή Τσρνι Βρχ το θερμόμετρο δείχνει - 22 βαθμούς Κελσίου, στο όρος Ζλάτιμπορ - 18, στη Σιένιτσα - 16 και στο όρος Κοπαόνικ - 15 βαθμούς. Στο Βελιγράδι χιονίζει από το πρωί και η θερμοκρασία είναι στους - 6 βαθμούς Κελσίου.

ΙΤΑΛΙΑ

Στην Ιταλία, δύο τρένα παγιδεύτηκαν στα χιόνια στη διάρκεια της νύχτας και οι συγκοινωνίες διεξάγονται με δυσκολία σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, στην κεντρική Ιταλία, δύο τρένα με 200 και 80 επιβάτες αντίστοιχα που εκτελούσαν το δρομολόγιο Πεσκάρα-Ανκόνα ακινητοποιήθηκαν στις γραμμές γιαπολλές ώρες.

Στην περιοχή έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 7,5 τόνων και πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά - το ίδιο και το αεροδρόμιο της Μπολόνια.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Σ' ένα τοπίο φρέσκου χιονιού αλλά και πολικού ψύχους ξύπνησαν σήμερα οι Βούλγαροι, χωρίς ωστόσο να συνεχίζονται τα ρεκόρ αρνητικών θερμοκρασιών, που είχαν ως επακόλουθο τον θάνατο 8 ανθρώπων τις τελευταίες ημέρες.

Ο υδράργυρος κυμαίνεται από -5 ως και -19 βαθμούς Κελσίου από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, με σύννεφα και ισχυρούς ανέμους στις περιοχές της Μοντάνα, της Βάρνας, του Βίντιν και του Ράζγκραντ.

Χιόνι πέφτει στις περιοχές της Μοντάνα, του Πάραρτζικ, του Ντόμπριτς, του Χάσκοβο, της Σόφιας, της Φιλιππούπολης, του Μπλαγκόεβραντ, του Μπουργκάς, καθώς και στην οροσειρά Στάρα Πλάνινα, στο οδικό δίκτυο της οποίας είναι υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Παρά το χιόνι και το κρύο, οι περιοχές στη βουλγαρική επικράτεια που παραμένουν σε «πορτοκαλί συναγερμό» έχουν μειωθεί σε 10.

ΡΩΣΙΑ

Είκοσι οκτώ άνθρωποι έχουν πεθάνει από το κρύο από την 1η Νοεμβρίου στη Ρωσία, οι περισσότεροι από τους οποίους την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές.

Ο επικεφαλής των ρωσικών Υπηρεσιών Υγείας Γκενάντι Ονιτσένκο συνέστησε σήμερα στους Μοσχοβίτες να μην διαδηλώσουν το Σάββατο, οπότε έχουν προγραμματιστεί μεγάλες κινητοποιήσεις κατά του καθεστώτος Πούτιν, επειδή η θερμοκρασία θα φτάσει τους -18 βαμούς Κελσίου.

«Οι μετεωρολογικές προβλέψεις είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες. Θα έχει -18 βαθμούς το Σάββατο. Είναι πολύ χαμηλή η θερμοκρασία για τη Μόσχα, αν λάβει κανείς υπόψιν και την υγρασία» διευκρίνισε ο ρώσος αξιωματούχος.

Ο κ. Ονιτσένκο εκτιμά πως οι κάτοικοι της Μόσχας που δεν κυκλοφορούν πολύ στους δρόμους, δεν διαθέτουν κατάλληλα ρούχα για το κρύο.

Ανάλογη προειδοποίηση είχε απευθύνει και τον Δεκέμβριο, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους από την επιδημία γρίπης.

Οι κάτοικοι που αντιτίθενται στο καθεστώς Πούτιν, διοργανώνουν για το Σάββατο πορεία στην οποία αναμένεται να πάρουν μέρος δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Με το θερμόμετρο να δείχνει σε αρκετές περιοχές κάτω από τους -30 βαθμούς Κελσίου, η Ρουμανία θρηνεί ήδη 14 νεκρούς από το πολικό ψύχος.

Στη Λετονία τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιές, οι οποίες προκλήθηκαν από φωτιές που είχαν ανάψει για να ζεσταθούν και οι οποίες επεκτάθηκαν στα ξύλινα σπίτια τους.

Ένας άνθρωπος, εξάλλου, πέθανε στην Τσεχία και ένας στη Σλοβακία εξαιτίας του πολικού ψύχους. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com