Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΝΩΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 100 ΠΑΙΔΙΑ

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με μουσική και λόγο διοργανώνει το Εθνικό Ωδείο το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου με τίτλο «Η Μουσική μας ενώνει». Συμμετέχουν πάνω από 100 παιδιά και νέοι μουσικοί από τα μουσικά σύνολα, το τμήμα μελοδραματικής, την Παιδική Χορωδία και άλλες χορωδίες του Εθνικού Ωδείου...

Την επιμέλεια των κειμένων έχει η Στέλλα Μακρυγιάννη, ενώ την αφήγηση κάνει η ηθοποιός-μουσικός Μάγδα Μαυρογιάννη. Συμμετέχουν ακόμα η Παιδική Χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης», η Χορωδία Choraround Chorectiva και η Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη διεύθυνση των χορωδιών έχουν οι Βάγια Παπαγιαννοπούλου, Σπύρος Κλάψης και Νίκος Μαλλιάρας.

Το πλούσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα των: Χαίντελ, Βιβάλντι, Γιόχαν Στράους, Ορφ, Δραγατάκη, Μίκη Θεοδωράκη και Μανώλη Καλομοίρη (Αφιέρωμα στην επέτειο 50 χρόνων από το θάνατο του συνθέτη).

Με αφορμή την εκδήλωση, η Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου, Χαρά Καλομοίρη, τόνισε: «Η Μουσική εξακολουθεί να μας δίνει ελπίδα και χαρά στην ζοφερή αυτή περίοδο που διανύουμε και να δείχνει τον δρόμο της επιτυχίας και της ανάτασης μέσα από την ομαδική συνεργασία και προσπάθεια που καταβάλλουν όσοι συμμετέχουν στα μουσικά σύνολα και τις χορωδίες».

Ημέρα & Ώρα: Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 18.00

Τιμή εισιτηρίου: 10€

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3453 111
Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com