Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε συνέντευξη της στον Guardian, για πρώτη φορά, όπως σημειώνεται και στον τίτλο του θέματος στον διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας, η Άνκελα Μέρκελ θέτει υπό αμφισβήτηση τις πιθανότητες να σωθεί η Ελλάδα από οικονομική κατάρρευση και χρεοκοπία. Η Μέρκελ παραδέχεται ότι η πρώτη «ένεση» ρευστότητας σε συνδυασμό με την άγρια-εδώ και δυο χρόνια- λιτότητα δεν «δούλεψε»...

"Δεν έχουμε ξεπεράσει την κρίση ακόμα…Φυσικά, υπάρχει η Ελλάδα, που είναι μια ειδική περίπτωση όπου, παρ 'όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει, ούτε οι ίδιοι οι Έλληνες, ούτε η διεθνής κοινότητα έχουν ακόμη καταφέρουν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση", δηλώνει στην εφημερίδα η Μέρκελ.

Η γερμανίδα καγκελάριος επιμένει στην εξουσιοδότηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για να επιλαμβάνεται και να τιμωρεί την υπέρβαση του προϋπολογισμού και τις υπέρμετρες δαπάνες. Απευθύνει επίσης έκκληση για την ενδεχόμενη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής πολιτικής με παραχώρηση εθνικών εξουσιών σε κεντρική κυβέρνηση και ένα ενισχυμένο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα αναλάβει το ρόλο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ευρώπης.

Όταν ερωτάται για την ευρωπαϊκή αντίδραση τα τελευταία δυο χρόνια, στην υπαγόρευση των όρων από την γερμανική πλευρά, η γερμανίδα καγκελάριος δηλώνει ότι «οι καλοί πολιτικοί έχουν πάντα αμφιβολίες και χρειάζεται να επανεξετάζουν συνεχώς αν οι αποφάσεις τους είναι σε καλό δρόμο».

Μεταξύ άλλων η Άνκελα Μέρκελ αναφέρεται και στο όραμα της για την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Η Ευρώπη χρειάζεται να σφυρηλατήσει τον δικό της μοναδικό δρόμο. Πρέπει να έρθει σταδιακά, όλο και πιο κοντά, σε όλους τους τομείς της πολιτικής», λέει και αυτό θα γίνει «κάποια στιγμή στο μέλλον, και μετά από έναν αριθμό ενδιάμεσων σταδίων». Πηγή: lifo.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com