Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται την Τετάρτη. Τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και ως το βράδυ της Τετάρτης θα επεκταθούν απ΄άκρου σ΄ άκρο της χώρας...

Όπως επισημαίνεται σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά και από το βράδυ της Τετάρτης και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι στα πελάγη από το απόγευμα θα ενισχυθούν και στο Ιόνιο οι βοριάδες θα φτάσουν τα 8 ή και τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση.

Την Πέμπτη, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί αρχικά σε όλη τη χώρα, κυρίως όμως στις ανατολικές και νότιες περιοχές, ενώ πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Παρασκευή, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει:

1. Να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ' όψιν, ανάλογα µε τον προορισµό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κ.λπ.).

2. Να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι ώστε να µη συμπίπτει µε την αιχµή των καιρικών φαινομένων.

3. Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.

4. Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση.

5. Να εξοπλίζονται με τα απαραίτητα σχετικά τεχνικά εργαλεία για τα οχήματά τους και να προβλέπεται ένας ελάχιστος εξοπλισμός.

6. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινούνται με αυτοκίνητο, να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Να ταξιδεύουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινούνται στην πόλη, να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com