Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΥΠΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΘ

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις έξυπνες κάρτες εξετάζει το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ώστε να αυξήσει το ποσοστό των μετακινήσεων με τα δημόσια μέσα μεταφοράς, όπως αναφέρθηκε στο Πρώτο Φόρουμ Κινητικότητας, που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το ΣΑΣΘ, στο πλαίσιο του έργου ΑΤΤΑC (Attractive Urban Public Transport for Accessible Cities - Ελκυστικές Αστικές Δημόσιες Συγκοινωνίες για προσβάσιμες πόλεις), με σκοπό τη διαβούλευση για θέματα βιώσιμης κινητικότητας...

Το ΣΑΣΘ συμμετέχει στο έργο δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στην προώθηση καινοτόμων και ολοκληρωμένων συστημάτων έκδοσης εισιτηρίων και έξυπνων καρτών. Σύμφωνα με τον συγκοινωνιολόγος, πολιτικό μηχανικό, Γιώργο Εμμανουηλίδη, το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας της Θεσσαλονίκης μέσω του έργου ATTAC θα είναι το πρώτο ολικό σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για στρατηγικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί για να ικανοποιήσει τις ανάγκες κινητικότητας των ατόμων και των επιχειρήσεων στις πόλεις και τον περιβάλλοντα χώρο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Τέτοιου είδους σχέδια σε τοπικό επίπεδο βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και καθιστούν περισσότερο ελκυστικά τα κέντρα των πόλεων, δημιουργούν ασφαλέστερο αστικό περιβάλλον, ισχυρότερη οικονομία, ενισχυμένη κοινωνική συνοχή, συγκράτηση της εξάπλωσης - διάχυσης των πόλεων, αλλά και υγιέστερους πολίτες.

Από την πλευρά της η συγκοινωνιολόγος, περιβαλλοντολόγος, τοπογράφος μηχανικός Χρύσα Βίζμπα είπε ότι η εισαγωγή των ενιαίων συστημάτων εισιτηρίου ενθαρρύνει τη χρήση δημόσιων αστικών συγκοινωνιών, ενώ καθιστά τις μετακινήσεις ευέλικτες και τις συναλλαγές απλούστερες και φτηνότερες.

Αναφορικά με τους εκτελεστικούς φορείς η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου επιφέρει αύξηση των εσόδων από την αύξηση της επιβατικής κίνησης και μειώνει την εισιτηριοδιαφυγή ενώ η κ. Βίζμπα πρόσθεσε ότι η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών, μειώνει την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τη μόλυνση του περιβάλλοντος, βελτιώνει το αστικό περιβάλλον και ενισχύει την τοπική οικονομία λόγω αύξησης της βιώσιμης κινητικότητας. Πηγή: kala-nea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com