Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

Τρία νομοσχέδια προανήγγειλε για το επόμενο χρονικό διάστημα ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος στη Βουλή...

1. Το ένα σχέδιο νόμου θα αφορά στην πολιτιστική δημιουργία και τα πνευματικά δικαιώματα. Στόχος του υπουργείου είναι, όπως είπε, «να δημιουργήσουμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την υλοποίηση και χάραξη πολιτικής για την σύγχρονη δημιουργία στη χώρα μας και να φέρουμε ένα νέο πλαίσιο για τα πνευματικά δικαιώματα».

2. Το δεύτερο νομοσχέδιο θα αφορά στον αθλητισμό και τα δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, «ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τη βία, τη διαφθορά και το ντόπινγκ», όπως ανέφερε. Το εν λόγω νομοθέτημα έχει ήδη υπογραφεί και οδεύει προς την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

3. Το τρίτο νομοσχέδιο αφορά στον τουρισμό και συγκεκριμένα στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου ανάπτυξης του τουρισμού υπαίθρου.

Επίσης, στο ίδιο ν/σ θα υπάρχει ξεχωριστό κεφάλαιο που θα αφορά στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των ξενοδοχείων και άλλων μορφών τουριστικών καταλυμάτων, «που θα μειώσουν τη γραφειοκρατία και θα κάνουν τη χώρα μας πιο ανταγωνιστική», όπως ανέφερε ο κ. Γερουλάνος, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς με το ΣΕΤΕ, το ΞΕΕ αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία.

«Συμβάλλουμε έτσι αποφασιστικά στη δημιουργία ενός σταθερότερου και φιλικότερου επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος που είναι απαραίτητο αν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Κάθε τι που κάνουμε ορίζεται από το πως συμβάλει σ’ αυτό το μεγάλο στοίχημα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com