Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΟΥΚΡΑΝΗ ΤΕΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ

Στην επαρχική γυναικεία φυλακή της Καχάνοβα μεταφέρθηκε η Ουκρανή τέως πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο για να εκτίσει το υπόλοιπο της επταετούς κάθειρξης που της επιβλήθηκε τον Οκτώβριο -εξέλιξη που σηματοδοτεί πως η πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κίεβο για αποφυλάκιση της Τιμοσένκο δύσκολο θα έχει άμεσα αποτελέσματα...

Η τέως πρωθυπουργός είχε πρωταγωνιστήσει στην «Πορτοκαλί Επανάσταση» του 2004 και καταδικάστηκε για κατάχρηση εξουσίας κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας της το 2009. Η ίδια υποστηρίζει ότι είναι θύμα μιας βεντέτας του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων.

Η ΕΕ ανέστειλε την επικύρωση συμφωνιών με την Ουκρανία, αναφέροντας την υπόθεση της Τιμοσένκο ως ενδεικτική της «επιλεκτικής Δικαιοσύνης» στη χώρα.

Το Κίεβο κατηγορεί την Τιμοσένκο πως είχε επίσης αποκρύψει έσοδα ύψους 200 εκατ. δολαρίων και δεν είχε πληρώσει φόρους ύψους 6 εκατ. δολαρίων όταν ήταν επικεφαλής εταιρίας εισαγωγής φυσικού αερίου τη δεκαετία του '90.

Οι δικηγόροι της σκοπεύουν θα προσφύγουν εναντίον της δικαστικής απόφασης του Οκτωβρίου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου. Έχουν ήδη υποβάλει έφεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Γιανούκοβιτς έχει δηλώσει πως δεν μπορεί να παρέμβει στις διώξεις εναντίον της Τιμόσενκο, αντιδρώντας στις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χαρακτηρίζουν τις δίκες της πολιτικές. Η βουλή, όπου κυριαρχούν υποστηρικτές του, έχει απορρίψει προτάσεις να απαλλαγεί η πρώην πρωθυπουργός από τις κατηγορίες. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com