Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για το θάνατο, το βράδυ της Τετάρτης, 35 νέων Κούρδων σε αεροπορική επιδρομή κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, επισημαίνοντας ότι θα διεξαχθεί έρευνα προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση...

«Το αποτέλεσμα είναι δυστυχώς δυσάρεστο και θλιβερό», είπε ο Ερντογάν, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων.

«Σύμφωνα με τις εικόνες (που κατέγραψαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη) στην περιοχή βρισκόταν μια ομάδα 40 ατόμων. Ήταν αδύνατο να ξέρουμε ποιοι ήταν (...) Κατόπιν διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για λαθρέμπορους που μετέφεραν τσιγάρα και καύσιμα με μουλάρια», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, στην πρώτη επίσημη δήλωσή του μετά το συμβάν.

Ο Ερντογάν προσπάθησε πάντως να δικαιολογήσει την αεροπορική επιδρομή των F-16 σημειώνοντας ότι στο παρελθόν οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) χρησιμοποιούσαν τον ίδιο δρόμο και το ίδιο μέσο μεταφοράς για να περνούν όπλα και πυρομαχικά και να επιτίθενται σε στρατιωτικά φυλάκια κοντά στα ιρακινά σύνορα.

Κατέκρινε επίσης μερίδα του Τύπου που είχε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για το λάθος αυτό, λέγοντας πως «κανένα κράτος δεν βομβαρδίζει σκόπιμα το λαό του».

Ο θάνατος των 35 νεαρών προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών και δυσαρέσκειας στους κουρδικούς κύκλους, ενώ οι αντάρτες του PKK κάλεσαν τους Κούρδους της Τουρκίας να εξεγερθούν. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com