Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΡΑΒΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΜΑ ΕΚΡΗΞΕΩΝ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ

Μοιρασμένη ανάμεσα στο μουσουλμανικό βορρά και το χριστιανικό νότο, η Νιγηρία βρίσκεται αντιμέτωπη με έξαρση θρησκευτικής βίας μετά τις αιματηρές επιθέσεων σε εκκλησίες, με δεκάδες νεκρούς και την υπογραφή της εξτρεμιστικής, ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ...

Λίγες ημέρες μετά τον χριστουγεννιάτικο εφιάλτη, ένα αραβικό σχολείο στη νότια Νιγηρία έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι παιδιά και ένας ενήλικας. Τις 90.000 φθάνουν, εν τω μεταξύ, οι εκτοπισμένοι μετά τις συγκρούσεις μεταξύ ισλαμιστών και δυνάμεων ασφαλείας στα βορειοανατολικά της χώρας.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ερρίφθη από αυτοκίνητο εν κινήσει εναντίον του κορανικού σχολείου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Σαπέλε του κρατιδίου του Δέλτα στη νότια Νιγηρία.

Η βόμβα εξερράγη στις 22:00 το βράδυ της Τρίτης, τοπική ώρα, την ώρα που τα παιδιά έκαναν νυχτερινά αραβικά και κορανικά μαθήματα.

Έξι παιδιά, ηλικίας πέντε έως οκτώ ετών, και ένας ενήλικας τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις.

Η επίθεση στο αραβικό σχολείο ακολουθεί τις αιματηρές επιθέσεις που είχαν στόχο χριστιανικές εκκλησίες ανήμερα των Χριστουγέννων, πυροδοτώντας φόβους για έξαρση θρησκευτικής βίας στη χώρα που είναι μοιρασμένη ανάμεσα στον μουσουλμανικό βορρά και τον χριστιανικό νότο.

Χριστιανοί ηγέτες ζητούν από τις αρχές να αναλάβουν δράση για να θέσουν τέλος στη βία που «υπογράφεται» από την εξτρεμιστική Μπόκο Χαράμ, και αντιδρούν με οργή στην αδυναμία τους να εμποδίσουν τις επιθέσεις παρά τις επιχειρήσεις καταστολής.

Ένας χριστιανός ηγέτης στο βορρά της Νιγηρίας έχει προειδοποιήσει με «θρησκευτικό πόλεμο» αν δεν αντιμετωπιστεί η κατάσταση, αν και κάλεσε τους χριστιανούς να μην προχωρήσουν σε αντίποινα.

Η βορειοανατολική Νιγηρία συνταράσσεται επί μακρόν από βία που αποδίδεται στην Μπόκο Χαράμ (που σημαίνει 'Απαγορεύεται η Δυτική Εκπαίδευση'), αλλά το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις εντείνονται και αφαιρούν όλο και περισσότερες ζωές.

Νιγηριανός αξιωματούχος ανακοίνωσε την Τετάρτη πως 90.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από την πόλη Νταματούρου της βορειοανατολικής Νιγηρίας, μετά τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ ένοπλων ισλαμιστών και των δυνάμεων ασφαλείας την περασμένη εβδομάδα.

Από αυτούς σχεδόν 40.000 προέρχονται από την περιοχή Πομπομάρι, η οποία έχει εντελώς ερημώσει. «Ορισμένοι εκτοπισμένοι έχασαν τα σπίτια τους και άλλοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους για λόγους ασφαλείας» δήλωσε ο Ιμπραχήμ Φαρινλόγιε

Στην πόλη Νταματούρου ξέσπασαν αιματηρά επεισόδια την περασμένη εβδομάδα. Μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ εξαπέλυσαν επιθέσεις, ενώ ακολούθησε βίαιη καταστολή από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με μια οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έως 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα βίαια αυτά επεισόδια.

Η Νιγηρία είναι η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Αφρικής με 160 εκατομμύρια κατοίκους. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com